Obojani Festival znanosti

Obojani Festival znanosti

Sveučilište u Splitu je i ove godine je za 17. Festival znanosti, koji će se održati od 8. do 13. travnja, pripremilo iznimno bogat program. Posjetitelje očekuje više od 100 različitih aktivnosti, odnosno gotovo 200 događanja u koje je uključeno preko 700 sudionika i volontera.

Sveučilište u Splitu je i ove godine je za 17. Festival znanosti, koji će se održati od 8. do 13. travnja, pripremilo iznimno bogat program. Ovogodišnja tema su „Boje“.

Tijekom pet dana trajanja Festivala na 30-ak lokacija u gradu, posjetitelje očekuje više od 100 različitih aktivnosti, odnosno gotovo 200 događanja u koje je uključeno preko 700 sudionika i volontera.

Uz angažman svih sastavnica Sveučilišta u Splitu u program su se uključili brojni gradski muzeji, instituti, kazališta, vrtići, osnovne i srednje škole kao i udruge nudeći raznovrstan program tijekom Festivala. Sveučilište na taj način izlazi iz svojih okvira i otvara se prema gradu i široj društvenoj zajednici, s ciljem da se znanost približi svim građanima različitih uzrasta – kazala je prorektorica za znanost i inovacije prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić ističući kako se u programu nalaze brojne interaktivne aktivnosti poput radionica, predavanja, prezentacija pokusa, tribina i izložbi koje su za posjetitelje potpuno besplatne.

Kroz aktivnosti Festivala želimo pokazati da znanost nije predodređena samo za takozvane geekove, već može biti dostupna svima. Najvažnije je kod mladih pobuditi interes da se bave znanošću i zato nakon Festivala na našim fakultetima nastavljamo s brojnim aktivnostima koje su namijenjene upravo njima – poručio je prof.dr.sc. Saša Mladenović, operativni voditelj Organizacijskog odbora Festivala.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.


Svi zainteresirani mogu pročitati program na festivalznanosti.hr u kojem se nalaze brojne radionice, predavanja, prezentacije pokusa, kvizovi i izložbe.

Info zona Facebook