O ravnopravnosti u Zagrebu

O ravnopravnosti u Zagrebu

Prijavi se za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promicanja ljudskih prava. Rok za prijavu je 31. kolovoza.

Prijavi se za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine. Erasmus+ na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promicanja ljudskih prava kroz aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje okupit će ukupno 20 mladih iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Tijekom programa razmjene mladih sudionici/e će raspravljati i promišljati o aktualnim društveno političkim temama koje se tiču rodne ravnopravnosti i LGBT+ zajednice, načinima moderniziranja i osvježavanja vizualne prezentacije tema rodne ravnopravnosti, ženskih i LGBT+ prava u medijima te na kulturno umjetničkoj sceni.

Kroz niz predstavljanja, diskusija i radionica na temu umjetničkog angažmana na kulturnoj sceni i aktivističkog djelovanja u svojim zajednicama sudionici/e projekta će razmijeniti znanja na području modernih tehnologija, medijske pismenosti, produkcije umjetničkih događanja i aktivističkog djelovanja kako bi stekli/e dodatne vještine potrebne za samostalno organiziranje društveno-kulturnih događanja unutar njihovih zajednica.

Po završetku razmjene, mladi će stečena znanja i vještine imati priliku predstaviti osmišljavanjem, postavljanjem i promocijom izložbe koja će biti postavljena u sklopu 13. Vox Feminae Festivala.

Prijaviti se mogu mlade osobe iz Hrvatske, Slovenije i Srbije od 18 do 30 godina starosti s interesom za aktivističko i kulturno-umjetničko djelovanje. Prijavu s kratkim pismom motivacije i opisom svog iskustva na području aktivizma i/ili kulturno-umjetničkog djelovanja potrebno je poslati na e-mail adresu: emina@voxfeminae.net.

Program se održava na engleskom jeziku, ali prijaviti se mogu i osobe koje nisu odlični/e govornici/e engleskog jezika. Po završetku programa svi sudionici/e dobit će YouthPass potvrdu o sudjelovanju. Sudionici/e koji/e nisu iz Zagreba imaju osiguran smještaj i tri obroka dnevno.

Rok za prijavu: 31. kolovoz 2019.

Više informacija na voxfeminae.net.

Info zona Facebook