O politikama za mlade

11_10_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Alx Sanchez
O politikama za mlade

Europska komisija u partnerstvu s Vijećem Europe pokreće besplatni online tečaj o politikama za mlade pod nazivom „Osnove politika za mlade“. Tečaj je otvoren za sve zainteresirane.

Europska komisija u partnerstvu s Vijećem Europe pokreće besplatni online tečaj o politikama za mlade pod nazivom Osnove politika za mlade. Tečaj će početi 30. listopada i trajati 6 tjedana.

Tečaj je besplatan i otvoren za sve zainteresirane. Od sudionika se očekuje 4 sata rada tjedno. Na tečaju će se predstaviti glavne osnove politika za mlade i približiti znanja široj publici koja je zainteresirana za rad s mladima.

Na kraju tečaja sudionici će moći razumjeti osnove politika za mlade (koncepte, definicije, opseg, ciljeve, dionike, povijest, europske i nacionalne levele), postati svjesni važnosti ključnih elemenata politika za mlade, naučiti kako izgraditi okvir za politike za mlade (identificiranje ključnih problema, prioritetnih područja i tema) te shvatiti koju su glavni koraci za razvijanje, implementiranje i evaluaciju politika za mlade.

Tečaj je podijeljen na 6 modula:
Modul 1: Uvod – orijentacija za korisnike za Canvas platformu i tečaj
Modul 2: Osnove politika za mlade – govorit će se o glavnim konceptima i definicijama politika za mlade, dionika i uloga, povijesti, ciljeva politika za mlade te poveznicama između transnacionalnog i nacionalnog nivoa politika za mlade
Modul 3: Ključni elementi politika za mlade – glavni elementi potrebni za razvoj politika za mlade, tematski odjeljci o međusektorskoj suradnji u polju politika za mlade, baza znanja o politikama za mlade, društveno uključivanje mladih ljudi, sudjelovanje mladih i politike za mlade, rad mladih i politike za mlade
Modul 4: Kako izgraditi okvir politika za mlade – praktični mehanizmi za stvaranje strategije politika za mlade
Modul 5: Implementacija politika za mlade – izvedba, praćenje i evaluacija politika za mlade
Modul 6: Budućnost politika za mlade i kraj tečaja – nedavni razvoj, prilike i budući trendovi u politikama za mlade u Europi, evaluacija tečaja.

Na tečaj se možete prijaviti putem poveznice.