O politikama za mlade u Budvi

22_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: www.coe.int
O politikama za mlade u Budvi

Vijeće Europe poziva na seminar pod nazivom From youth policies to good practices: the European Youth Card as a tool to promote access to social rights for all young people koji će se održati u Budvi od 22. do 24. travnja 2018. godine. Rok za prijavu je 6. travnja.

Vijeće Europe poziva zainteresirane na seminar pod nazivom From youth policies to good practices: the European Youth Card as a tool to promote access to social rights for all young people koji će se održati u Budvi od 22. do 24. travnja 2018. godine.

Cilj seminara je identificirati mogućnosti korištenja Europske iskaznice za mlade kao alata kojim bi došli do mladih iz najranjivijih skupina i osigurali im pristup informacijama o njihovim socijalnim pravima.

Odbor ministara Vijeća Europe donio je nedavno niz Preporuka koje naglašavaju važnost rada s mladima (rad s mladima - CM/Rec(2017)4, pristup mladih ljudi njihovim pravima - CM/Rec(2016)7, pristup socijalnim pravima za mlade ljude iz područja u nepovoljnom položaju - CM/Rec(2015)3).
Seminar će okupiti 30 sudionika među kojima će biti donositelji odluka u polju mladih, youth workeri, voditelji mladih te organizacije članice Europske iskaznice za mlade.

Na seminaru će se upoznati sa prioritetima spomenutih dokumenata i identificirati prilike za njihovo uključivanje na lokalnoj i nacionalnoj razini pomoću Europske iskaznice za mlade.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac i poslati ga na e-mail [email protected]. Program seminara možete pronaći OVDJE.

Troškovi smještaja i hrane pokriveni su od strane organizatora, a putni troškovi će se naknadno pokriti nakon sudjelovanja.

Rok za prijavu je 3. travnja.