O nejednakosti u Hrvatskoj

18_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com / S. R. Bichara
O nejednakosti u Hrvatskoj

Centar za mirovne studije u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu poziva na predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj, koje će se održati 19. listopada u 11 h na EFST-u.

Centar za mirovne studije u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu poziva na predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj Geometar jednakosti – te na raspravu o mogućim rješenjima i preporukama za smanjenje regionalnih razlika te razlika između određenih društvenih skupina. Predstavljanje će održati u srijedu, 19. listopada u 11 h na Ekonomskom fakultetu u Splitu (dvorana D 14 anex, 3. kat).

Društvene nejednakosti štetno djeluju i na ukupni ekonomski razvoj kao i na kvalitetu života građana. O tome gdje je Hrvatska u pogledu nejednakosti u odnosu na druge zemlje EU, a gdje na globalnoj razini, koji su ključni pokazatelji velikih regionalnih nejednakosti, kako se nejednakosti u pristupu određenim socijalnim usluguma reflektiraju na pitanja tržišta rada i siromaštvo, koje su ključne nejednakosti u mirovinskom sustavu, a koje u poreznom, tko daje više a ima manje, te kako socijalni transferi utječu na smanjenje ili povećanje razine nejednakosti, na predstavljanju istraživanja će govoriti Maja Pleić i Sandra Benčić iz CMS-a.

Istraživanje Geometar jednakosti provedeno je u sklopu programa Ekonomsko-socijalna pravednost Centra za mirovne studije.