O crowdfundingu u Ghettoa

05_04_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: klubskascena.hr
O crowdfundingu u Ghettoa

Nova Jezgra ugostit će Yves-a Taquet-a, osnivača prvog Crowdfunded glazbenog festivala na svijetu - Goulash Disko. Predavanje na temu kako pokrenuti Crowdfunding kampanju će se održati u petak, 06. travnja od 18 sati u klubu Ghetto. Ulaz je slobodan.

Na novo edukativno predavanje Jezgra dolazi Yves Taquet, osnivač prvog Crowdfunded glazbenog festivala na svijetu - Goulash Disko koji se održava na Visu. Predavanje će se održati u petak, 06. travnja od 18 sati u klubu Ghetto. Ulaz je slobodan.

Yves će održati prezentaciju na temu kako pokrenuti Crowdfunding kampanju. Potom će odgovarati na pitanja iz publike. U 21 sat slijedi Goulash Disko promo party.

Goulash Disko je prvi festival koji je napravljen kroz Crowdfunding kampanju i nema sponzora. Djeluje neovisno već 6 godina, a sva promocija festivala temelji se na metodi "od usta do usta" te na korištenju društvene mreže i digitalnog marketinga. Crowdfundingom je podigao vrijednost na 25 tisuća € u samo 6 sati od pokretanja kampanje. Trenutno ima oko 38 tisuća € budžeta, a do kraja kampanje je više od mjesec dana.

Ove godine festival se održava od 12. do 16. rujna u Komiži. Glazba koja se pušta je eklektična i raznolika, s naglaskom na underground.