ZiN Daily poziva na suradnju

02_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: zvonainari.hr
ZiN Daily poziva  na suradnju

Novi međunarodni elektronički časopis ZiN Daily poziva na suradnju domaće i inozemne autore. Trenutno se primaju i objavljuju tekstovi na osam jezika, ali taj će se broj s vremenom povećavati.

Novi međunarodni elektronički časopis ZiN Daily poziva na suradnju domaće i inozemne autore s ciljem stvaranja zajedničke platforme za književnu, kulturnu i društvenu razmjenu.

Iza novog časopisa stoji Udruga za proizvodnju kulture ZVONA i NARI. Naziv dolazi od istoimene književne rezidencije u Ližnjanu, u Istri. U njoj je u posljednjih šest godina boravilo preko stotinu pisaca, prevoditelja, urednika, nakladnika, knjižničara i drugih profesionalaca i umjetnika koji se u svom radu bave knjigom.

U prvim danima na stranicama časopisa objavljeni su, između ostalih, prijevodi na engleski jezik pjesama Sime Mraovića, novi radovi Dinka Telećana i mađarskog autora Zoltana Danyija, pjesme Neve Lukić, Dennisa Phillipsa i Davora Šalata, fotografije Stana Lafleura...

ZiN Daily poziva na suradnju domaće i inozemne autore. Trenutno se primaju i objavljuju tekstovi na osam jezika, ali taj će se broj s vremenom povećavati. Engleski jezik u časopisu služi kao poveznica, no sadržajno je cilj predstaviti rad autora ne samo u izvorniku, već i u što većem broju prijevoda.

Autori poručuju: "U svijetu koji se zatvara unutar uskih granica, u svijetu u kojem strah postaje osnovna valuta, ZiN Daily nastojat će stvoriti prostor slobode i spajanja, prekoračenja granica koje nas sputavaju..."

Uredništvo časopisa čine Daniel Allen Cox, kanadski pisac i prevoditelj, te Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, pisci i prevoditelji iz Istre.

Više informacija o časopisu i mogućoj suradnji ovdje.