Nova hit predstava u Lori

27_02_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Amadeus Events
Nova hit predstava u Lori

Kazalište "Hit teatar" dolazi u Split s novom predstavom "Julijin balkon" u petak, 8. ožujka u dvorani Lora. 'Julijin balkon' je predstava za sve generacije koja će zadovoljiti apetite i najzahtjevnije publike.

Nakon što je s nezaboravnim komedijama 'Metoda za brak' i 'Vlaška posla' više puta rasprodala dvoranu Lora i do suza nasmijala splitsku publiku, 'tvornica uspješnih komedija' kazalište Hit teatar, ponovno gostuje u gradu pod Marjanom, i to s novom komedijom 'Julijin balkon', koja će premijerno biti izvedena u petak 8. ožujka u 19.30 sati u dvorani Lora.

Prstohvat uvijek inspirativnog Shakespeara, malo svevremenske priče o najslavnijem ljubavnom paru svih vremena, Romeu i Juliji, 'žličica' dobrog kazališnog ukusa, doza pravog 'kazališta u kazalištu', trojac razigranih i uvjerljivih glumaca, a sve začinjeno humorom i duhovitim situacijama u kojima se svatko prepoznaje, 'Julijin balkon' je predstava za sve generacije koja će zadovoljiti apetite i najzahtjevnije publike.

Prpošni trojac - glumica, glumac i redateljica (Ana Vilenica, Mladen Kovačić i Matea Elezović-Brdar), pokušao je na scenu postaviti najveću ljubavnu priču u povijesti, a pritom se 'spotaknuo' o balkon, današnje (pod)vrste ljubavi i svoj nesretni privatni život, te impresivnim transformacijama i dinamičnom glumačkom igrom stvorio Romea i Juliju 21. stoljeća, kao i sliku i priliku Shakespearea kakvog dosad još niste gledali.

„Uvijek nam je posebno zadovoljstvo vratiti se u Split. Dalmatinskom temperamentu odgovaraju komedije, idealne za zabaviti se i ugodno provesti večer. Naše komedije 'Metoda za brak' i 'Vlaška posla', publika je u Splitu odlično prihvatila, a dvorana je svaki put bila puna do posljednjega mjesta. Stoga nas veseli da imamo novu kazališnu poslasticu za njih“, rekla je Matea Elezović-Brdar, koja je svoj 'studentski staž' odradila upravo u Splitu, pa je s tim gradom vežu posebne uspomene.

Predstava je nastala prema ideji Matee Elezović-Brdar, režiju potpisuje Iva Srnec, a kostime je osmislila Sara Lovrić Caparin.

Nakon splitske izvedbe komedija 'Julijin balkon' već sljedeći dan putuje na Hvar, gdje u subotu 9. ožujka u 19.30 gostuje u galeriji Arsenal.

Svoje ulaznice za splitsku premijeru možete rezervirati na broj 091-795-7260 ili na blagajni dvorane Lora od ponedjeljka 4. ožujka (od 15 do 19 sati), kao i putem sustava croatiatickets.com.