Nova Dizajnerska početnica

Nova Dizajnerska početnica

Nova Dizajnerska početnica za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda održat će se u subotu 30.lipnja 2018. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3. U radionici naziva ''Skica'' polaznici će se upoznati sa značenjem i svrhom crtanja u današnjem svijetu koji je zagušen vizualnim sadržajem. Rok za prijavu je 29. lipnja u 12 sati.

Nova Dizajnerska početnica za osnovnoškolce održat će se u subotu 30.lipnja 2018. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3 (ukoliko vrijeme dozvoli, u vrtu zgrade).

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

U radionici naziva ''Skica'' polaznici će se upoznati sa značenjem i svrhom crtanja u današnjem svijetu koji je zagušen vizualnim sadržajem. Kroz proces idejnog razvoja i vizualizacije proći će faze promišljanja, interpretacije i pristupa zadanim pojmovima. Naglasak radionice je na slobodnom crtanju i maštovitoj interpretaciji zadanih pojmova kroz skicu koja je neopterećena tehnikom, formatom i rezultatom. Radionica će tako potaknuti djecu osnovnoškolskog uzrasta na eksperiment i kreativan rad.

Termin: subota, 30. lipnja od 10 do 12 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split.
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred).
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr.
Rok za prijave: petak, 29. lipnja 2018. u 12 sati.
Voditelj radionice: Goran Radošević

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

Info zona Facebook