No Comment predstavio Chmitu

10_02_2014 / 12:16h  |  Autor: Ivan Svaguša  |  Foto: YouTube
No Comment predstavio Chmitu

Ove je subote klub Quasimodo ugostio bend No Comment, pionire splitske alternativne rock scene. Tužno je što će Splićani prije napuniti klubove za neke lošije bendove koji su razvikaniji ili su imali više sreće...

Ove je subote klub Quasimodo u 23 sata ugostio bend No Comment, pionire splitske alternativne rock scene. Osnovani 1988. godine, svoj kultni status među fanovima stekli su svirajući, još za vrijeme rata, takozvane gerilske koncerte u zaraćenim područjima. Iako imaju vjerno sljedbeništvo i sviraju preko dvadeset godina, na koncertu nije bilo više od 100 ljudi, no to nije spriječilo izvrsnu svirku u punk rock i post hardcore nabijenoj atmosferi.

>> Quasijeve perjanice veljače

No Comment ovim je koncertom ujedno i predstavio svog novog, po redu petog, vokala Chmitu koji je također godinama prisutan na splitskoj alter sceni: bio je u bendovima kao što su minuli Kadet te aktivni Dispro. Chmite je kao dugogodišnji fan No commenta izvrsno skinuo njihov duh te udarnički emocionalno ispucavao presjek njihove karijere, a publika je to zdušno prihvatila i ovacijama pratila svaki završetak nove pjesme.

Tijekom sat i nešto sitno vremena mogli smo čuti starije stvari poput Kafka is dead, kojom su otvorili koncert, zatim Enough, Rise, Pretty sure, te nešto sviježije Brighton, Building 7, Everything i druge. Sve ovo spominjemo jer želimo naglasiti da je No Comment svirkom dokazao koliko je svirački čvrst te, iako se razvijao pod utjecajima Pixiesa i Fugazija (čiju smo Waiting room također mogli čuti), pokazao je da može parirati bilo kojem poznatijem i slavnijem bendu sličnog žanra. Iz tog razloga, ma koliko njihov nastup i stvaralaštvo bili za svaku pohvalu, tužno je što će Splićani prije napuniti klubove za neke lošije bendove koji su razvikaniji ili su imali više sreće... Ili će jednostavno ostati sjediti i piti alkohol ispred kluba žugajući kako u gradu nema ništa pa čak i kad za 20 kuna njima kraj glave nastupa legendarni bend.