New Order umjesto Cranberriesa

04_06_2012 / 15:08h
 New Order umjesto Cranberriesa

Kao zamjenu za prošlog tjedna otkazane The Cranberries, INmusic festival je predstavio New Order. Bend koji je osnovan 1980. godine i ubrzo postao jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih bendova.

Kao zamjenu za prošlog tjedna otkazane The Cranberries, INmusic festival je predstavio New Order. Bend koji je osnovan 1980. godine, nakon smrti Iana Curtisa, pjevača legendarnog manchesterskog benda Joy Division. Ubrzo su postali jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih bendova, a hit Blue Monday postao je najprodavaniji dance singl svih vremena.

U proteklih tridesetak godina imali su pauzu u svom radu tijekom devedesetih, a sastav u kojem će nastupiti na Jarunu čine: Stephen Morris (bubnjevi), Bernard Sumner (vokali, gitara), Gillian Gilbert (klavijature, gitara), Phil Cunningham (gitara, klavijature) i Tom Chapman (bas).

Ovogodišnji line up INmusic festivala uključuje i Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan, Mando Diao, Gogol Bordello i mnoge druge izvođače, a festivalske ulaznice po cijeni od 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima.

www.inmusicfestival.com