New Sound of Underground

14_01_2007
New Sound of Underground

Krenimo na vrijeme razmišljati o novom vikendu! OmegaRitam predstavlja: New Sound of Underground, a split.com.hr poklanja: pet ulaznica za pet posjetitelj(ic)a portala...  Pero FullHouse & DJ Data, subota, 20.01.'07. klub Master's.

OmegaRitam predstavlja: New Sound of Underground

Pero FullHouse
DJ Data

Subota, 20.01.'07. klub Master's, Split

Prošlo je skoro dvije godine od Perinog cijelovečernjeg nastupa u Splitu koji se zbio u Kocki. U međuvremenu se puno toga promijenilo pa tako i Perin set. Set koji je danas, u poplavi raznih podpravaca, sve teže definirati.

„Danas je prava umjetnost, više nego ikad prije, znati izabrati stvari koje nisu za jednokratnu upotrebu. U brzom svijetu u kojem živimo i poplavi informacija većina toga je postala prolazna pa je tako i muzika u globalu postala manje vrijedna. Pokušavam naći i puštati skrivene bisere, stvari koje neće tek tako nestati. Pokušavam zaobići striktno komercijalnu glazbu, a isto tako pokušavam ne uhvatiti se u stupicu trenutnih megatrendova, ali dakako, vodeći računa o trenutku u kojem živimo. Ono što ne volim to je kič, bilo da se radi o glazbi ili umjetnosti općenito. Zabrijavanja bilo koje vrste me ne zanimaju. Pokušavam izvući najbolje iz sadašnjeg trenutka oslanjajući se istovremeno na korijene plesne glazbe, pogotovo bezvremenskog Detroitskog zvuka.

Glazbene legende poput Carl Craiga , Juan Atkinsa, Model 500, Laurent Garniera, Mad Mikea sa jedne starne , te relativno novije face poput Loco Dicea, Trentemollera, Booka Shadea, Rekordera, Jeff Bennetta i sličnih sa druge strane , neizostavni su dio mog seta kojega bi najbliže definirao kao funkyhypnoticminimalelectrotechnohouse. Danas puštam sa Rane Serato Final Scratcha što mi daje puno više slobode, s obzirom na puno veći izbor glazbe od onoga koji je bio dok sam puštao isključivo sa ploča“ kaže Pero.

www.myspace.com/perofullhouse

Za nagradnu igru sve znate, a ako ne znate... onda ništa, pitajte pa nek vam neko kaže :P [email protected] za one koji znaju ;) Dobija prvi pa onda svako peti mail.

napisao: splitski.portal