Nedjelja je Dan Marjana!

14_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Karlo Repac, arhiv
Nedjelja je Dan Marjana!

Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan 15. svibnja organizira proslavu Dana Marjana namijenjenu građanima Splita i njegovim posjetiteljima a za tu je svrhu pripremila raznolik program.

Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan organizira, 15. svibnja, proslavu Dana Marjana namijenjenu građanima Splita i njegovim posjetiteljima. 

Program je raznolik te namijenjem različitim skupinama posjetitelja, a odvijat će se na više lokacija: Prva vidilica, Crkva sv. Jere, pokraj zoološkog vrta te pokraj Crkve sv. Nikole.

Na Prvoj vidilici program počinje u 9.30, i to poučnom šetnjom do Šantinih stina. U Crkvi sv. Jere u 10 h otvara se izložba pod imenom U zahvalnost Marjanu. Izložba u organizaciji Bratovštine Sv. Križa i Udruge Emanuel Vidović iz Splita bit će otvorena do 20 h. Na pozornici amfiteatra pokraj ZOO vrta nastupat će, od 11 do 13.30 baletni studio Školjkica, glazbena udruga Hit factory i grupa Providenca, a u 12.30 najavit će se podjela hrane (bob, manistra i meso) u organizaciji SKMER-a. Na platou pored ZOO vrta organizirat će se Zdravi kutak koji obuhvaća mjerenje krvnog tlaka (Hrvatski crveni križ), zatim mjerenje šećera u krvi i informiranje o zdravlju (Hrvatsko dijabetičko društvo). Naći će se tu i ART market te Šolta natura s domaćim proizvodima, a Udruga Karmelino ponudit će terapiju osmijehom. Pored Crkve sv. Nikole počet će, u 18 h, koncert Gradskog zbora Brodosplit u organizaciji JU PŠ Marjan.

Informacije o Danu Marjana mogu se pronaći i na Facebooku.