Nebeske akrobacije

06_12_2006
Nebeske akrobacije

Povodom proslave dana HRZ-a građani Splita će u subotu (9.12.) u 11 sati biti u mogućnosti vidjeti svu njihovu vještinu - pet zrakoplova će iznad gradske luke izvoditi svoj 17minutni akrobacijski program.

Krila Oluje su naša prva i jedina zrakoplovna akro-grupa. Ne tako davno osnovan tim od pet pilota (među njima i jedna žena) i njihovih Pilatusa PC-9 sve češće privlači pozornost građana Hrvatske. Upravo zbog toga HRZ (Hrvatsko Ratno Zrakoplovstvo) uvrstilo je njihove nastupe u programe obilježavanja važnih vojnih godišnjica. Povodom proslave dana HRZ-a građani Splita će u subotu (9.12.) u 11 sati biti u mogućnosti vidjeti svu njihovu vještinu. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta miting se odgađa za nedjelju.


Pet zrakoplova će iznad gradske luke izvoditi svoj 17minutni akrobacijski program. Planira se i slijetanje Bell helikoptera na jedan od gatova. Dosadašnji nastupi u Zagrebu, Zadru, Varaždinu i Puli bili su vrlo pozitivno primljeni, stoga ne očekujemo ništa manje ni u našem, najlipšem gradu na svitu! Prvi probni letovi održani u ranim popodnevnim satima srijede već su izazvali velik interes građana koji su sa divljenjem upirali poglede u nebo… Samo da nas vrijeme posluži.

Kako je Riva trenutno raskopana, kao gledalište preostaju Matejuška ili, još bolje, gat ispred Lučke kapetanije. Evo i skice područja na kojem će se održavati atraktivni letovi – zrakoplovi će se obali približiti i na svega 250 metara.


napisao: Mate_Balota
foto: LDVA