Nagrađene radionice stripa u Zoni

25_11_2014 / 12:05h  |  Autor: I. Z.
Nagrađene radionice stripa u Zoni

Projekt u sklopu kojeg su se više od pet godina održavale radionice stripa u Info zoni, nagrađen je Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga. Pompidou grupa Vijeća Europe odabrala je projekt u konkurenciji 56 prijavljenih projekata.

Projekt Navuci se na strip (Get Hooked on Comic Books), u sklopu kojeg su se više od pet godina održavale radionice stripa u Info zoni, nagrađen je Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga.

Pompidou grupa Vijeća Europe, međuvladina organizacija za suradnju u borbi protiv zlouporabe i krijumčarenja droga, odabrala je projekt Navuci se na strip kojem je konkuriralo još 56 prijavljenih projekata. Voditelji radionica, psihologinja Janina Pavić Jadrić i akademski slikar Ivan Svaguša nagradu su primili na 16. ministarskoj konferenciji koja se 19. i 20. studenog održavala u Strasbourgu.

Radionice su se primjenjivale u radu s mladima putem projekata koje je prethodnih godina provodio Razvojni institut, a financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih te u koji je direktno bilo uključeno više od 300 mladih svih uzrasta. Višegodišnje iskustvo primjene tehnike stripa u radu s mladima koje su htjeli zainteresirati za temu prevencije ovisnosti voditelji radionica objedinili su u priručniku nedavno predstavljenom u Info zoni.