Naučimo biti veliki (građani)

15_09_2015 / 15:15h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Vimeo / Screenshot
Naučimo biti veliki (građani)

Šest kratkih video spotova GOOD Inicijative, nastalih u sklopu kampanje Naučimo biti veliki, obrađuje šest ključnih dimenzija građanskog odgoja i obrazovanja (društvena, ljudsko-pravna, politička, gospodarska, ekološka i interkulturalna).

Mislim da je važno odvajati otpad i reciklirati, ali to nije moj posao. Nisam ja smetlar. Nemam ja ništa protiv osoba druge vjeroispovijesti, ali nek se mole doma. Ovo su neke od rečenica u kratkim videima GOOD Inicijative kojima je cilj upozoriti na potrebu za uvođenjem kvalitetnog kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja u škole.

Video spotovi dio su javne kampanje za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole pod imenom Naučimo biti veliki. Cilj je kampanje informirati o građanskom odgoju i obrazovanju te potaknuti odgovorno uključivanje svih ključnih aktera (učitelja i nastavnika, učenika i roditelja) u javnu raspravu kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja.

Šest kratkih video spotova obrađuje šest ključnih dimenzija građanskog odgoja i obrazovanja (društvena, ljudsko-pravna, politička, gospodarska, ekološka i interkulturalna).

Svi se spotovi mogu pogledati na službenoj stranici kampanje.