Nauči pisat scenarij

07_09_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Noom Peerapong
Nauči pisat scenarij

Udruga Metonimija poziva zainteresirane da se prijave na scenarističku radionicu s rumunjskim redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica će se održati od 8. do 12. listopada. Rok za prijavu je 15. rujna.

Udruga Metonimija u listopadu organizira scenarističku radionicu s rumunjskim redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica će se održati u Splitu od 8. do 12. listopada 2018. na engleskom jeziku i u potpunosti je besplatna.

Polaznici će na radionici imati priliku s g. Radulescuom raditi na svom treatmentu. Pozivaju se zainteresirani da svoj treatment na engleskom jeziku i prijavnicu pošalju na mail [email protected]. Autore odabranih radova organizatori će obavijestiti o svim detaljima održavanja radionice. Prednost će dobiti radovi koji obrađuju svakodnevne teme.

Prijave su otvorene do 15. rujna 2018.

O mentoru:

Pisac, scenarist i redatelj Razvan Radulescu rumunjski je pisac, scenarist i redatelj, te istaknuti europski i svjetski autor. Smatra se idejnim začetnikom rumunjskog novog vala (iako ne prihvaća ovaj međunarodno popularni naziv) zajedno s redateljem Cristijem Puiuom s kojim je snimio sjajne reprezentativne naslove kao što su "Smrt gospodina Lazarescua" i "Roba i lova". Iza sebe ima 20-ak scenarističkih radova, a među najpoznatijima su i berlinski pobjednik "Poza djeteta" redatelja Calina Petera Netzera, dobitnik Zlatne palme "4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana" redatelja Cristiana Mungiua, "Utorak, nakon Božića" redatelja Radua Munteana, kao i njegov redateljski debi "Prije svega, Felicia".
Više informacija na razrada.tumblr.com.