Nauči hodati na žici

17_08_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: ROOM 100
Nauči hodati na žici

18. i 19. kolovoza (od 16 do 20 sati) u Ljetnom kinu Bačvice splitski održat će se radionica hodanja na žici s koju će voditi renomirani cirkuski umjetnik Ante Ursić. Cijena radionice za oba dana je 250 kuna, a za jedan dan 150 kuna. Rezervacija mjesta unaprijed je obavezna jer je broj polaznika ograničen!

18. i 19. kolovoza (od 16 do 20 sati) u Ljetnom kinu Bačvice splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 organizira radionicu hodanja na žici s renomiranim cirkuskim umjetnikom Antom Ursićem

Ante Ursić koreograf je i cirkuski umjetnik - žongler i hodač na žici. Nastupao je u predstavi „Totem“ svjetski poznatog Cirque du Soleila, osvojio je prvu nagradu na natjecateljskom festivalu SOLyCIRCO i posebno priznanje na festivalu Cirque du Demain, nastupao je sa cirkusima Roncalli i Tiger Lillies... Danas se usmjerio na kritičko i teorijsko izučavanje suvremene cirkuske umjetnosti. Trenutno je na doktoratu na kalifornijskom sveučilištu gdje istražuje animalnost u izvedbama tradicionalnog i suvremenog cirkusa.

Hodanje na žici zauzima posebno mjesto u zapadnjačkoj imaginaciji jer nudi simboličku dimenziju da svi idemo nesigurno u život i neprestano riskiramo da izgubimo ravnotežu i padnemo u prazninu.

ROOM 100 s Antom Ursićem ovo ljeto provodi provodi projekt pod nazivom "Ulične cirkuske forme" koje suvremenu cirkusku umjetnost stavljaju u javni urbani prostor.

Projekt se sastoji od radionice hodanja na žici u kolovozu i rujnu i javne izvedbe performansa/instalacije Ante Ursića i polaznika radionice. Na radionici u kolovozu polaznici će učiti osnovnu tehniku hodanja na žici (s balansirajućom motkom i bez nje), a u rujnu će se raditi na obogaćivanju vokabulara hodanja na žici, ali i formuliranja kritičkih i spekulativnih analiza o ovoj cirkuskoj vještini koja će završiti zajedničkom izvedbom performansa/instalacije. Druga radionica i izvedba održat će se u periodu od 20. do 29. rujna 2018. godine.

Rezervacija mjesta unaprijed je obavezna jer je broj polaznika ograničen! Prethodno znanje hodanja na žici nije obavezno!

Prijave na mail [email protected] kao i potvrda uplate kotizacije (250 kn za sudjelovanje na oba dana radionice ili 150 kn za jedan dan) koju je moguće ostvariti putem bankovnog transfera (Pozitivna sila, Biskupa Jurja Dobrile 6, 21 000 Split),
IBAN HR5523400091110317887 u Privrednoj banci Zagreb.

Više informacija u inboxu Facebook stranice organizatora (https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100) i na broju 099 668 1189.

Projekt "Ulične cirkuske forme" realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a u suradnji sa Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata i Festivalom mediteranskog filma Split. Rad ROOM 100 u 2018. godini podržava Zaklada Kultura nova.