Natječaj za prava i potrebe djece

27_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Reach for change / Facebook
Natječaj za prava i potrebe djece

Objavljen je natječaj za prava i potrebe djece pod imenom Budi promjena, u sklopu kojeg će se odabranim projektima pružiti 180 000 kuna financijske podrške. Rok za prijavu je 1. srpnja.

Zaklada Reach for Change i Tele2 objavljuju natječaj za prava i potrebe djece Budi promjena. Cilj je natječaja pronaći i podržati iznimne timove koji svojim idejama i radom rješavaju neke od ozbiljnih problema na koje u Hrvatskoj nailaze djeca.

Projekti koji će biti podržani  ovim natječajem mogu biti iz područja obrazovanja, razvoja, zaštite, participacije i izražavanja djece (do 18 godina starosti).

Podrška koju će Tele2 i Zaklada Reach for Change pružiti projektima sastoji se od 180 000 kuna financijske podrške te posebnog programa nefinancijske podrške usmjerene na razvoj i održivost projekata.

Projektni natječaj odnosi se na socijalne poduzetnike a to su svi oni koji osmisle rješenje problema na kojeg nailaze djeca i pokrenu svoju neprofitnu inicijativu za njegovo rješavanje.

Na natječaj se može prijaviti bilo koja osoba koja vodi projekt ili neprofitnu organizaciju, a koja radi za dobrobit djece. Posebno se pozdravljaju prijave novih i inovativnih projekata - nove organizacije i one koje su tek u osnivanju. 
Prijaviti se može isključivo preko online alata za prijave na croatia.reachforchange.org

Projekti koji uđu u uži izbor dobit će priliku sudjelovati u setu razvojnih radionica na kojima će im mentori pomoći dodatno razviti njihove ideje. Na kraju će se odabrati 3 projekta za podršku od godine dana, a podrška se može nastaviti do 3 godine. 

Rok za prijavu je 1. srpnja 2016. 

Više informacija na croatia.reachforchange.org