Poziv: programi i projekti za mlade

20_05_2015 / 13:50h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Poziv: programi i projekti za mlade

Ministarstvo socijalne politike i mladih otvorilo je poziv za prijavu programa i projekata usmjerenih mladima. Rok za prijavu je 18. lipnja a mogu se prijaviti udruge mladih i za mlade te jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Ministarstvo socijalne politike i mladih otvorilo je poziv za prijavu programa i projekata usmjerenih mladima, za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2015. godinu.

Mogu se prijaviti programi za sljedeća prioritetna područja: Klubovi za mladeRegionalni info-centri za mladeRad s mladima koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te koji nisu zaposleni (NEET)Provedba programa mobilnosti mladih ili programa informiranja mladih o mobilnosti te projekti za sljedeća prioritetna područja: Aktivno sudjelovanje mladih u društvuLokalni info-centriLokalni i regionalni programi za mladeOsposobljavanje za (socijalno)poduzetništvo i samozapošljavanje.

Na prijavu su pozvane udruge mladih i za mlade, a jedinice lokalne i regionalne samouprave pozvane su na prijavu za prioritetno područje Lokalni i regionalni programi za mlade. Prihvatljivo vremensko razdoblje za provedbu programa je tri godine, a za provedbu projekata je godinu dana, i to od dana sklapanja Ugovora o suradnji i financijskoj potpori, osim ako projektnom prijavom nije određen drugi datum početka provedbe programa/projekta.

Minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom programu/projektu je od 40 000 kuna, a maksimalni iznos po pojedinom programu/projektu iznosi 250 000 kuna, ovisno o prioritetnom području Poziva. Ukupna planirana vrijednost poziva je 7 392 000 kuna.

Rok za prijavu: 18. lipnja 2015. godine.

Više informacija o Pozivu te potrebna dokumentacija mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva.