Natječaj: prijestolnica volonterstva

09_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: European Volunteer Centre
Natječaj: prijestolnica volonterstva

Europski volonterski centar (CEV) objavio je natječaj za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2018. godinu. Rok za prijavu je 30. lipnja 2016.

Europski volonterski centar (CEV) objavio je natječaj za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2018. godinu. Prijave su otvorene gradovima i općinama koji potiču partnerstva s volonterskim centrima i organizatorima volontiranja te promiču volonterstvo i njegov pozitivan učinak u zajednici.

Nova prijestolnica volonterstva treba podizati svijest o volonterstvu i volonterskim aktivnostima na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Prijestolnice volonterstva u 2014. i 2015. godini bile su Barcelona i Lisabon, te u 2016. godini London, a u 2017. godini to će biti Sligo, gradić na sjeverozapadu Irske.

Prijestolnicu volonterstva bira povjerenstvo međunarodnih stručnjaka u volonterstvu, civilnom društvu, poslovnom sektoru te iz redova predstavnika Europskih institucija. Kriteriji za ocjenjivanje prijava jesu preporuke za učinkovitiju europsku politiku za podršku i promicanje volontera, volonterstva i organizatora volontiranja iz Skupa politika vezanih uz volontiranje u Europi (P.A.V.E.).

Konačna ocjena dodijeljena svakom kandidatu temeljit će se na podacima iz prijavnice - 70%, dok se preostalih 30% dodjeljuje na temelju prezentacije kandidata 13. listopada 2016. godine u Bruxellesu.

CEV će pobjednika objaviti oko 5. prosinca 2016. godine na Međunarodnom danu volontera u sklopu svečanosti Europskog volonterskog centra u Londonu.

Više informacija na www.cev.be.

Rok za prijavu: 30. lipnja 2016.