Očisti vlažna staništa na otoku!

05_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: wwfadria.org/
Očisti vlažna staništa na otoku!

Vlažna staništa na otocima predstavljaju otoke unutar otoka i bogate oaze bioraznolikosti, a trenutno se susreću s velikim problemima - odlaganje krutog otpada, te posljedično stvaranje divljih odlagališta otpada.

WWF Adria u suradnji s Udrugom Hyla raspisuje poziv za projekte pod imenom Očisti me!, namijenjen osnovnim i srednjim školama na jadranskom otocima.
Akcijom Očisti me! želi se ukazati na velik problem s kojim se susreću naša vlažna staništa na otocima – a to je odlaganje krutog otpada, posljedično stvaranje divljih odlagališta otpada. Usprkos velikim dobrobitima koje nam nude naše prirodne rijeke i močvare procjenjuje se da je u posljednjih 100 godina nestalo čak 64% vlažnih staništa svijeta. Posebice su ugrožena vlažna staništa na otocima koja predstavljaju otoke unutar otoka i bogate oaze bioraznolikosti.

Putem natječaja dodijelit će se pet financijskih potpora za održavanje akcije čišćenja vlažnih staništa na otocima, kao i za pravilno odvajanje prikupljenog otpada (staklo, plastika, metal, papir). Maksimalni iznos jedne potpore je 8 000 kuna, a svaki prijavitelj može predložiti samo jedan projekt.
Prijave traju do 15. prosinca. Prijavni obrazac preuzmi na linku, a više o pozivu saznaj ovdje.