Nathan Coles u Metropolisa

26_01_2007
Nathan Coles u Metropolisa

Nathan Coles rezident u Fabric-u, u svom rodnom gradu Londonu, gdje počinje svoju karijeru sa prvim generacijama House Muzike. Bio je tu na samom početku spreman da ostavi svoj trag. Skupa sa Mr.C-jem započeo je legendarne RELEASE partije.

Nathan Coles rezident u Fabric-u, u svom rodnom gradu Londonu, gdje počinje svoju karijeru sa prvim generacijama House Muzike. Bio je tu na samom početku spreman da ostavi svoj trag. Skupa sa Mr.C-jem započeo je legendarne RELEASE partije, a 1994. je učvrstio svoje mjesto u House Music's Hall of Fame (prozvan najboljim "underground klubom" u MUZIK MAGAZINE SAS nagradama) gdje je sa Terry Francisom započeo svoje poznate WIGGLE partije i u procesu izrodio novi muzički moment poznat kao TECH-HOUSE.

U ovom pogledu možemo sa sigurnošću reći da je Nathan muzički pionir i zadnjih 15 godina kao ambasador Tech-housa šireći to svugdje po svijetu (Space, Pacha, Bora Bora, Underground (Ibiza), D Edge and Lov E (Sao Paulo), Mint (Buenos Aires), The Milwegg, Stalker, Now Wow, Impulse, The Caves & Ofcorso (Holland), The Zouk (Singapore), Aria (Montreal), Folis Pigalle, RedLight , The Rex & FatKat (France), The Roxy & Summer of Love (Czech Republic), The Bomb, Turnmills, The End, Back 2 Basics and Shindig.



Nathan je zaslužio titulu odličnog producenta radeći na labelima kao što su Loaded, Visitor, Plank, 10 Kilo, Household, The End, Eukahouse i Funk'd, skupljajući pozitivne kritike i priznanja ("Essential Release of The Month' ). Radio je s najboljima kao što su: Mathew Bushwaka! Nils Hess, Asad Rizvi (Two Right Wrongans), Gareth Oxbey i Terry Francis.

Dao je sagraditi studio u svom domu u Londonu i sa svojim novim labelom "Is this" Nathan ne pokazuje znakove usporavanja, već postaje sve bolji s godinama sa svojom mogućnošću praćenja publike, muzičkim ukusom i lakoćom mixanja. Po prvi put nastupit će u Splitu i jedva čeka.

info: www.myspace.com/djnathancoles
        www.djnathancoles.com

klub: Metropolis
ulaz: s flyerom do 01h -30kn, iza-50kn
warm up: Pille, Jake

A splitski.portal kao u uvijek dijeli dva puta pod jednu (2x1) ulaznicu za sutrašnji party. Najbrži nek pošalju mejl sa imenom, prezimenom i kontakt brojem na [email protected] Sritno :)

napisao: splitski.portal