Laureati 51. Revije hrvatskog filma

Laureati 51. Revije hrvatskog filma

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu.

U nedjelju, 24.11. je u Kinoteci Zlatna Vrata, dodjelom nagrada zatvorena 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.
Žiri u sastavu Damir Čučić, redatelj i montažer, Nikica Gilić, filmolog, Vera Robić-Škarica, producentica, Boris Poljak, redatelj i direktor fotografije, te  Veljko Popović, animator, tijekom javnog žiriranja po pravilima UNICA-e dodijelio je ukupno osam nagrada i tri specijalna priznanja.

Prvu nagradu osvojio je film Zoka i potočić Igora Jelinovića, drugu nagradu osvojili su filmovi Split Waltz 021_123 Gilda Bavčevića,Osmijeh Matee Kovač, Jabuka, tri dvopeka, jogurt Anite Čeko i Prijelaz Vedrana Šuvara, a treću Glava u balunu Mladena Stanića, In Continuo Ive Gavrilović, te Dvorac Tomislava Šobana.
Posebno priznanje dodijeljeno je filmovima Valcer za 1. maj Zorana Stojkovskog, D26 Katarine Lukec, i Ljuske Marije Georgiev.
Nagradu publike Dušan Tasić osvojio je film Sitnica Mladena Stanića.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Kino klub Split je bio ovogodišnji suorganizator i domaćin.

Info zona Facebook