Kako izbjeći nadzor u Kinoteci

14_09_2014 / 00:30h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Flickr.com
Kako izbjeći nadzor u Kinoteci

Ciklus radionica i predavanja u sklopu Split Film Festivala će u ponedjeljak otvoriti Marija Boban sa splitskog Pravnog fakulteta sa radionicom Pravo na privatnost i zaštita osobnosti u suvremenom informacijskom društvu.

Međunarodni festival novog filma/Split Film Festival ove godine, osim mnoštva filmova nudi i niz multidisciplinarnih predavanja i radionica na temu Nadzor i kako ga izbjeći (kako se zaštititi) koje će se održavati od 15.9. do 19.9. u 17.00 sati u kinoteci Zlatna vrata. Osim sa filmskog aspekta, tema je obrađena i sa pravne, sociološke, umjetničke i tehnološke strane.

Ciklus će u ponedjeljak otvoriti Marija Boban sa splitskog Pravnog fakulteta sa radionicom Pravo na privatnost i zaštita osobnosti u suvremenom informacijskom društvu, a u utorak će poznati šibenski haker Denis Periša na predavanju Hakiranje i zaštita (privatnosti) predstaviti primjere i iskustva iz vlastite prakse. U srijedu će se umjetnik George Barber predstaviti svojom instalacijom The Freestone Drone i predavanjem Umjetnost, politika i nadzor, dok će u četvrtak Jure Vujić, pravnik i politolog, govoriti na temu Kontrola i nadzor u suvremenom globalnom društvu. Ciklus će zaključiti interaktivna radionica (parlaonica) Zaštita privatnosti – kome to (ne) treba? u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, u suradnji sa učenicima Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita.


Detaljan raspored potražite na linku.