Na kampusu su rokovi relativni

14_10_2013 / 03:37h  |  Autor: Mario Vidić  |  Foto: Mario Vidić
Na kampusu su rokovi relativni

Početak nove akademske godine na splitskom Sveučilištu prigodno je obilježen predstavljanjem kampusa medijima. Novootvoreni Studenski dom bio je centralno mjesto obilaska...

Prošlotjedni početak nove akademske godine na splitskom Sveučilištu prigodno je obilježen predstavljanjem kampusa medijima, prilikom čega su se obilasku priključili i župan Zlatko Ževrnja, rektor Sveučilišta Ivan Pavić te ravnateljica Studentskog centra Gordana Raos. Uz novootvoreni Studentski dom predstavljene su zgrade Sveučilišne knjižnicete fakulteti na području kampusa.

Novootvoreni Studenski dom bio je centralno mjesto obilaska. Iako još nedovršen, napokon je pružio mjesto boravka studentima. Kako je dom u blizini ostalih fakulteta, privremeni nedostatak menze neće znatno utjecati na kvalitetu življenja u domu - objasnili su odgovorni. Na pitanje povećanja cijena u menzama ipak nisu imali odgovor koji bi zadovoljio nezadovoljne studente.

Obilazak fakulteta nastavio se preko Sveučilišne knjižnice do Ekonomskog fakulteta te se samo kratko spomenuo problem kašnjenja u dovršavanju izgradnje zgrade triju fakulteta (Pomorskog, Prirodoslovno-matematičkog i Kemijsko-tehnološkog). Radovi su pri kraju, no studenti će na konačno useljenje morati čekati najmanje do ljetnog semestra.

U dogledno vrijeme u susjedstvu je predviđena izgradnja i Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta te Umjetničke akademije, čime će prostor dobiti puni smisao, no rokovi su, kada je u pitanju splitski sveučilišni kampus, relativna stvar.