Morem riječi do nagrade

02_04_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Aaron Burden / unsplash.com
Morem riječi do nagrade

Zaklada Anne Lindh i Europski institut za Mediteran objavili su poziv za međunarodni natječaj za kratku priču pod nazivom More riječi. Moto ovogodišnjeg natjecanja je Predanost mladih u društvenim promjenama. Rok za prijavu je 24. travnja.

Zaklada Anne Lindh i Europski institut za Mediteran objavili su poziv za međunarodni natječaj za kratku priču pod nazivom More riječi. Ovo je dvanaesti po redu natječaj za mlade autore.

Moto ovogodišnjeg natjecanja je Predanost mladih u društvenim promjenama (Young people's Commitment in Social Change). Natjecanje daje priliku mladima iz euro-mediteranske regije da izraze svoja iskustva i osjećaje o s obzirom na osobne i društvene promjene koje se trenutačno događaju.

Prijaviti se mogu mladi između 18 i 30 godina iz jedne od 43 zemlje euro-mediteranske regije.

Autori 10 najboljih priča će u krajem rujna ove godine biti pozvani na svečanost dodjele nagrada koja će se održati u Barceloni. Odabrane priče bit će objavljene u obliku digitalne knjige. Priče će se objaviti na originalnom jeziku i u engleskom prijevodu.

Kratka priča ne smije biti duža od 2500 riječi i može biti napisana na bilo kojem od službenih jezika zemalja euro-mediteranske regije. Djela moraju biti originalna i neobjavljivana.

Rok za prijavu: 24. travnja.

Više informacija ovdje.