More je život na Murteru

16_01_2015 / 12:42h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Argonauta
More je život na Murteru

U sklopu projekta Europske volonterske službe More je život 4, udruzi Argonauta pristigle su dvije mlade volonterke koje će se angažirati u brojnim aktivnostima edukacije djece i mladih o prirodi i okolišu.

Projekt Europske volonterske službe More je život 4 nastavak je prethodno uspješno provedenih projekata More je život 1, 2, 3. Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru, koji vodi udruga Argonauta.
Glavne su teme projekta edukacija za prirodu i okoliš, aktivno građanstvo i kreativnost mladih. Cilj je projekta nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti
održivog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa, te proširiti utjecaj Edukacijskog centra za održivi razvoj - uz pomoć Europske volonterske službe koju će dvije volonterke provoditi u periodu od 12 mjeseci života na otoku Murteru.

Ove godine volonterke su Sonia Vasquez Marquez (25) iz Galcije u Španjolskoj i Ewelina Bilinska (27) iz Malopoljskog vojvodstva u Poljskoj, koje su svoje volontiranje u Murteru
započele 7. siječnja. Volonterke će biti angažirane u mnogim aktivnostima koje provodi udruga u cilju edukacije djece i mladih o pitanjima prirode i okoliša a uz to će učiti hrvatski jezik, promovirati kulturu i zemlje iz kojih dolaze te promovirati mogućnosti za mlade u Europskoj volonterskoj službi. Također će pomagati u dnevnim aktivnostima Edukacijskog centra u ljetnoj sezoni, kreirati edukativne i kreativne radionice za djecu, pomagati u promotivnim i administrativnim poslovima u organizaciji, pomagati u pripremi i provedbi razmjena mladih, lokalnih volonterskih akcija i razviti svoj osobni projekt, i još mnogo toga.

Projekt financira Europska unija putem Erasmus+ programa.