Mladi glazbenici oživjet će Šoltu

18_08_2014 / 16:35h  |  Autor: I. Z.
Mladi glazbenici oživjet će Šoltu

Tijekom dvije festivalske večeri nastupat će mladi kantautori, a na drugoj mlade, klasično obrazovane glazbenice. Cilj je organizatora - Udruge Buđenje - da između ostalog potakne okupljanje i umrežavanje mladih.

Prvi SummerSound Adriatic Islands Festival održat će se 19. i 20. kolovoza 2014. u Dvorima u Gornjem Selu na Šolti, u organizaciji udruge Buđenje.

Prva festivalska večer New in predstavlja autorsko stvaralaštvo mladih glazbenika nove hrvatske urbane scene:
Lovely Quinces (Split) The Answer! (Zagreb) Gina Damjanović (Brač).

Na drugoj večeri pod imenom Past & Future nastupaju mlade klasično obrazovane glazbenice, redom osvajačice državnih i međunarodnih nagrada, u programu od baroka i bečke klasike do impresionizma i suvremenih djela 21. stoljeća:
Sara Šimetin, gitara (Split); Matea Kuvačić, violina (Omiš);
Antonela Vručinić, saksofon (Split) i  Mia Domaćina, sopran (Šolta).

Cilj je festivala revitalizacija života na otocima kroz novu energiju mladosti i suvremenih glazbenih izričaja u ambijentu otočke povijesne i kulturne baštine. Jedna je od glavnih aktivnosti udruge Buđenje okupljanje, umrežavanje i edukacija mladih, a cilj im je da festival zaživi i na drugim otocima te da festival postane mjesto susreta i prijateljstva mladih glazbenika, koji će svojim koncertima i novim sadržajima, poput glazbenih radionica i seminara, pružiti dobrodošlicu svima koji će dolaziti u ovaj novi, inspirativni otočki svijet. Pokrovitelj festivala jest Splitsko-dalmatinska županija.