Mladi filmofili u Puli

27_04_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Junior Gomes
Mladi filmofili u Puli

Pulski filmski festival organizira poseban program – Mladi filmofili u sklopu kojeg će mladi ljubitelji filma gledati filmove, pisati kritike i dodijeliti nagrade najboljim filmovima po svom izboru. Rok za prijavu je 24. svibnja.

Pulski filmski festival u sklopu Pula PROfessionala organizira poseban program – Mladi filmofili. I ove godine će mladi ljubitelji filma boraviti u Puli za vrijeme trajanja festivala, gledati filmove, pisati kritike i dodijeliti nagrade najboljim filmovima po svom izboru, ali i upoznati brojne filmske autore i profesionalce iz svijeta audiovizualne industrije.

Projekt Mladi filmofili organizira se već niz godina u sklopu Pulskog filmskog festivala te okuplja sve mlade i buduće profesionalce iz područja audiovizualne produkcije, filmske entuzijaste i ljubitelje sedme umjetnosti – s ciljem da im otvori vidike kad je riječ o promišljanju i konzumiranju filma. Prijaviti se može svatko između 18 i 29 godina tko izvrsno govori hrvatski i engleski jezik te je strastven ljubitelj sedme umjetnosti.

Za prijavu treba priložiti svoje sažeto motivacijsko pismo (kartica teksta) i životopis, a tu je i jedan filmskokritičarski zadatak. Za prijavu treba napisati jednu recenziju odabranog dugometražnog igranog hrvatskog filma novije produkcije (od 2013. do 2017. godine). Prijave se vrše online, putem obrasca.

Devet filmofila koje će odabrati ovogodišnji mentor, uvaženi filmski kritičar Tomislav Kurelec, imat će priliku biti dijelom najvećeg nacionalnog filmskog festivala! Uz pisanje filmskih kritika koje će svakodnevno biti objavljivane, polaznici programa Mladi filmofil moraju prisustvovati predavanjima te sudjelovati u filmskim razgovorima i raspravama.
Izabrani polaznici dodjeljuju i nagrade mladih filmofila – tako da je njihov zadatak i žiriranje filmova, a tu je i niz drugih, zanimljivih obveza koje će mladim filmofilima boravak u Puli učiniti nezaboravnim! Pulski filmski festival svim odabranim filmofilima osigurava smještaj, prehranu, festivalske kataloge i materijale te posebne akreditacije za sve festivalske projekcije.

Rezultati će biti objavljeni 9. lipnja na web-stranici Festivala te će odabrani kandidati zaprimiti obavijest putem e-pošte.

Rok za prijavu 24. svibnja.

Za više informacija kontaktirajte [email protected].