Mimski teatar u Quasi Teatru

22_10_2013 / 10:21h  |  Autor: I.Z.
Mimski teatar u Quasi Teatru

Autorska plesna predstava Alena Čelića Hotel Memorial otvara nove tematske večeri u klubu Quasimodo – Quasi Teatar. Ulaznica je samo 10 kn a ako je i to puno, pošalji nam poruku na fejsu...

Autorska plesna predstava Alena Čelića Hotel Memorial otvara nove tematske večeri u klubu Quasimodo – Quasi Teatar. Splitski glumac, mimičar, kazališni pedagog i kantautor obnovio je svoju hvaljenu produkciju iz 2000., Hotel Memorial, kojom je i započela njegova karijera.

Hotel Memorial je studija koja spaja mimski i fizički teatar, a govori o imaginarnom hotelu u kojem borave neobični gosti. Čelić sam, bez ikakve scenografije, gotovo sat vremena provodi na sceni puneći je bogatom maštom, dinamičnim pokretom, neobičnim likovima i izuzetnom energijom.

Više segmenata ove priče objedinjuju karakter čovjeka bogate imaginacije koji ulazi u različite hotelske sobe i u njima se suočava s neobičnim situacijama. Doživjet ćemo parfeme Ginger Rogers koji izazivaju seksualne maštarije posjetitelja, toreadora u preuskom kostimu u dvoboju s bikom, dasku za peglanje, duh Bruce Leeja, Dražena Petrovića, Gary Coopera i ostalih heroja, doručak kojeg sam treba napraviti tako da natjera kokoš da snese jaje… Predstava je dinamična i vizualno atraktivna, a Čelićeva glumačka umješnost i gestualna izražajnost bezprijekorne.

Čelić je i sam u jednom intervjuu rekao da je u Splitu sve nekako vrlo klasično: glumci se bave glumom, plesači su plesači u baletu, a nešto između baš i ne postoji. U srijedu (23.10.) u 21 sat dogodit će se nešto ne-klasično: mimski teatar. Ulaznica je samo 10 kn a ako je i to puno, porukom na našem fejsu pošalji nam ime i prezime i možda dobiješ dvije ulaznice za 0 kuna.