MFK radionice za djecu i mlade

04_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mediteranski festival knjige
MFK radionice za djecu i mlade

Ovogodišnji Mediteranski festival knjige (MFK) nudi raznoliku ponudu BESPLATNIH radionica i drugih aktivnosti za djecu i mlade, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Postoji i mogućnost subvencioniranja prijevoza za organizirani dolazak učenika osnovnih i srednjih škola izvan Splita.

Osim bogatog programa za odrasle posjetitelje, ovogodišnji Mediteranski festival knjige (MFK) koji će se održati u Splitu od 9. do 13. svibnja, nudi raznoliku ponudu BESPLATNIH radionica i drugih aktivnosti za djecu i mlade, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

"Time naglašavamo važnost približavanja knjige i čitanja djeci već od najmlađe dobi te želimo omogućiti djeci i mladima da se među knjigama – učeći, maštajući, zabavljajući se – osjećaju ugodno, jer vjerujemo da će zahvaljujući tomu ostati privrženi knjizi i u odrasloj dobi", rekao je Slavko Kozina, vijećnik Zajednice nakladnika i knjižara najavljujući program za djecu i mlade.

Najmlađi posjetitelji imaju najveći izbor pa tako mogu odabrati radionicu ilustriranja „Inja putuje u svijet slikovnica“ sa Sonjom Gašperov, interaktivno predavanje o Mediteranu „Anuška – Sredozemna medvjedica“ udruge Mala filozofija, radionicu robotike i programiranja udruge Inovatic, radionicu o zdravoj prehrani „Bob, bobić, mahuna“ Mirjane Mrkele, radionicu karton tiska „Moja morska kartolina“ pod vodstvom Nine Petrović ili praktični sat Digitalne akademije.

A oni malo stariji mogu iskušati znanje u izazovnoj igri Kviz o Mediteranu ili se natjecati u turniru pod nazivom „Mediteran – more i obalno područje“ te pokušati osvojiti mfk poklon pakete.

Svakoga poslijepodneva na rasporedu će biti i „Bajkaonica“ – kreativni storytelling Jasmine Žiljak Ilinčić odnosno Kreativni kutak – igraonica i maštaonica za djecu od 5 do 10 godina, tako da će svi oni koji dođu u pratnji mališana imati priliku u miru razgledati bogatu ponudu, koja i ove godine broji više od 10 000 naslova, i to sve dok se njihova mala pratnja zabavlja i uči uz MFK.

„Dječji“ program za vikend će biti dodatno obogaćen promocijom slikovnica Olje Savičević Ivančević, Sonje Gašperov i Monike Ashour kao i dječjom predstavom „Zaljubljeni Donko“ u izvedbi učenika OŠ Lučac iz Splita.

S posebnim zadovoljstvom naglašavamo mogućnost subvencioniranja prijevoza za organizirani dolazak učenika osnovnih i srednjih škola izvan Splita, zahvaljujući tvrtci INA, prijatelju projekta. Broj subvencija je ograničen te stoga pozivamo škole da nam se što prije jave ukoliko su zainteresirane za tu mogućnost.

Prijave za sudjelovanje u radionicama kao i za subvencionirani prijevoz šalju se na [email protected].

Sve informacije i detaljni program MFK-a s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljuju se i na Facebook stranici Festivala.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera, kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Hotel Zagreb – Split, Cukarin Gripe, Javna ustanova Športski objekti, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Europlakat, Mandis, Elite, Hrvatska pošta, INA, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala.