MEtno 2017: dolaze Kries i Kopito!

21_06_2017  |  Autor: Maya  |  Foto: facebook
MEtno 2017: dolaze Kries i Kopito!

MEtno, festival tradicijske i suvremene etno glazbe se tradicionalno održava u Makarskoj u srpnju.

MEtno, festival tradicijske i suvremene etno glazbe organizira folklorni ansambl Tempet tradicionalno u srpnju u Makarskoj te je danas, nakon gašenja Ethnoambienta, jedino glazbeno događanje na ovim prostorima gdje se može poslušati ono što spada u kategoriju world music.

Ovogodišnje 9. izdanje podijeljeno je u dva dana, pa će se prvog dana, u sklopu festivala, upriličiti glazbene radionice u galeriji Gojak s početkom u 17 sati, te nastup travničkog Mustra Orchestr​a (križanac etna s jazzom i rockom) i domaćina - vokalne skupine Tempet ​uz pratnju Điger Benda,​ poznatih po izvedbi narodnih napjeva u poprilično pomaknutim aranžmanima, u 21.30 sati u Art caffeu.

U nedjelju, 2. srpnja​, na platou ispred spomenika Glavica nedaleko od makarske rive, s početkom u 21.30h u nastupaju Kopito​, predani čuvari staroviškog dijalekta i jedni od perjanica tzv. otočkog vala uz Šo!Mazgoon i Gega,a u novije vrijeme i šoltanskog sastava Mjesni odbor te Kries​, skupinu veterana etno glazbe Mojmira Novakovića, inače pokretača solinskog Ethnoambient festivala i sastava Legen.

Prvu večer je upad besplatan dok za drugu treba izdvojiti 30 kuna.

Facebook