Dan mladih trajat će 31 sat

04_08_2013 / 13:28h
Dan mladih trajat će 31 sat

Kako smo već najavili, proslava Međunarodnog dana mladih u Splitu donosi dvodnevni besplatni program koncerata, plesa i crtanja graffita. Donosimo popis bendova i druge detalje programa...

Kako smo već najavili, proslava Međunarodnog dana mladih koju u Splitu organiziraju udruge Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, donosi dvodnevni besplatni program koncerata, plesa i crtanja grafita na atraktivnim gradskim lokacijama.

U nedjelju predavanje o hip hop kulturi i doček uz break dance jam i DJ-eve


U nedjelju, 11. kolovoza, u klubu O'Hara organizira se doček Međunarodnog dana mladih uz Positive Session – break dance jam uz DJ-eve RealOne & Wizekid (Zagreb) i koncert Cha Jah Tona (Split). Cat22 (Amsterdam) održat će predavanje o hip hop kulturi a u O'Haru već od 18 sati stižu i gosti iz ostatka Hrvatske, Njemačke te Francuske.

U ponedjeljak, 12. kolovoza, program započinje već u 9 sati ujutro, kada na 11 lokacija u centru grada kreće akcija Nema invalida u Splitu, u sklopu koje će se provokativnim porukama upozoravati na nepristupačnost ključnih institucija.

Nema invalida pa će biti i graffita, plesa i navečer koncerta


Od 10 sati starta program oslikavanja grafita u parku Emanuela Vidovića, Sloboda javne kreativnosti mladih, na kojima će raditi graffiti umjetnici i štićenici dvaju splitskih domova za djecu, uz stručni nadzor. Rezultati rada graffiti umjetnika neće biti dugo dostupni – radit će na folijama koje se, nažalost, ne mogu sačuvati nakon uklanjanja – dok će štićenici svoje skice prenijeti na ceradu. Radovi će se moći pogledati do 20 sati.

Na najpopularnijoj splitskoj plaži od 12 sati kreće program Bačvice plešu u kojem će Centar plesa animirati kupače uz lagane chillout ritmove, zajedničke igre na pijesku te plesove. Na repertoaru su salsa, zumba, reggaeton, hip hop, rock'n'roll i capoeira. Bačvice će plesati do 18 sati, nakon čega se fešta seli ispred Dioklecijanove palače.

Završetak proslave Međunarodnog dana mladih obilježiti će koncertno-filmski program Split za mlade, mladi za Split, u kojem će se ispred Zlatnih vrata, s početkom u 19 sati, održati koncert četiri benda iz Splita i okolice te projekcija kratkih filmova splitskih autora. U glazbenom dijelu programa nastupaju Beta Bombe (Supetar), Riffovski (Split), Hangin' Village (Split), M.O.R.T. (Sinj) te DJ Nortrom B2B Dubok (Split), dok će se u filmskom dijelu programa prikazati kratki film Od srca te kratki filmovi i video spotovi nastali u produkciji Kino kluba Split: Fancy but still underground, We will have stories we'll never tell, More šumi, val se pjeni, Last call, Frog Frog Dog: Frog Frog Dog, Small Change te Pohyeye, a program završava u 01 sat.

Na svakoj će lokaciji, na određeno vrijeme, biti dostupan moblini info pult Info zone, na kojem će zainteresirani, između ostalog, moći saznati sve o mogućnostima koje se nude mladima te upoznati se s radom udruga mladih i za mlade u Splitu.

Besplatne radionice plesa

U ponedjeljak (12.08.) od 10 do 12 sati u Centru plesa (ex Mississippi) će se održati besplatne radionice plesa. Najava i prethodno iskustvo nisu potrebni!