Zviždači ostali na suhom

02_12_2012 / 22:44h
Zviždači ostali na suhom

Jadranski derbi završio je bez pobjednika, no unatoč nepovoljnom rezultatu, nije izostala podrška s tribine. Zviždači su očito ovaj put ostali kući, na suhom...

Split je još u petak pobjedom 0:2 kod Intera u Zaprešiću zasjeo na drugo mjesto na kojem je ostao sve do nedjeljnog jadranskog derbija na Poljudu. Zbog kiše se na poljudskim tribinama okupio nešto manji broj ljudi, oko 7 tisuća, uz par stotina Rijekinih navijača na jugu.

Krenulo je energično i na terenu i sa sjeverne tribine, već u prvim minutama i uz pirotehniku. Hajduk je bio bolji, no gol je primio u najnezgodnije vrijeme, na kraju prvog poluvremena, pa je do kraja utakmice morao juriti rezultat. Do izjednačenja je stigao u 51. minuti, a pritisak je kulminirao nakon šezdesete minute kada je višeminutna opsada Rijekinog gola ponovno zagrijala tribine. Sadržajna utakmica nakon sučevog zvižduka je ponudila i nesportski obračun igrača na sredini terena. Jadranski derbi završio je bez pobjednika, no unatoč nepovoljnom rezultatu, nije izostala podrška s tribine. Zviždači su očito ovaj put ostali kući, na suhom.

Kompletiranjem 18. kola Rijeka je ponovno došla iza vodećeg Dinama, a ispred bodovno izjednačenih Hajduka, Splita i Slaven Belupa te samo za bod lošije Lokomotive na šestom mjestu. U idućem kolu s kojim će završiti ligaške utakmice u 2012. godini Hajduk već u petak dočekuje Inter, a Split u subotu ide u goste Zadru. Prije odlaska na zimski odmor Hajduk još mora izboriti polufinale kupa – 12.12. na Poljudu dočekuje Zelinu s kojom je u prvoj utakmici odigrao 1:1.