Maša: Na svim tim Erasmusima...

11_12_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Maša: Na svim tim Erasmusima...

- Na svim tim Erasmusima i volontiranju, ja sam živjela najbolje ikad - zaključila je Maša, govoreći o svom studiranju u Irskoj, stručnim praksama u Italiji i Njemačkoj te volontiranju u Poljskoj.

U 45. epizodi podcasta "U Zoni" gostovala je Maša Bulatović. S voditeljem Tomislavom Primorcem razgovarala je o izazovima s kojim se suočava od kada je kao tinejdžerka postala osoba s invaliditetom, brojnim angažmanima u udrugama te inozemnim iskustvima studiranja, stažiranja i volontiranja.

- Na svim tim Erasmusima i volontiranju, ja sam živjela najbolje ikad - zaključila je Maša, govoreći o svom studiranju u Irskoj, stručnim praksama u Italiji i Njemačkoj te volontiranju u Poljskoj. Pritom je i pozvala osobe s invaliditetom da više koriste prilike koje im nudi Europska unija kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Govoreći o iskustvu koje je iz Poljske prenijela u splitske vrtiće, objasnila je svoju ulogu “tete na kolima” te ispričala vesele anegdote s vrtićkom djecom.

Otkrila je koliko je Split grad prilagođen osobama s invaliditetom te koje su najveće predrasude s kojima se suočava. Ispričala je i neobičnu priču kako je riješila problem parkinga, ali i pohvalila prilagodbu bolničkih objekata. Više od sat vremena sadržajnog i zanimljivog razgovora završeno je uz malu školu poljskog jezika u kojoj je Tomo naučio hrvatske riječi koje na poljskom jeziku imaju sasvim drugo značenje.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.