Marko Smoljo je pobjednik Poduzetničkog kampa

22_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Studio Testudo
Marko Smoljo je pobjednik Poduzetničkog kampa

Ideja Smart Parking Barrier Marka Smolje osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjem izdanju Poduzetničkog kampa.

Nakon osamnaest završnih prezentacija te glasovanja žirija sastavljenog od mentora, pobjedničkom idejom ovogodišnjeg Poduzetničkog kampa, održanog od 17. do 22. studenog u Solinu, proglašena je ideja Smart Parking Barrier koju je prezentirao Marko Smoljo.

Pobjednička ideja štedi vrijeme i živce koji se troše na parkiranje

Smart Parking Barrier inovativni je sustav koji rješava problem zauzimanja parkirnog mjesta, a čija je glavna svrha sprečavanje neovlaštenog parkiranja i mogućnost rezerviranja parkirnog mjesta u realnom vremenu.
Marko Smoljo je pobjedu komentirao ovako:
- Uspjeh bi mi bio da sam na kampu dobio samo jedan koristan savjet, a tek pobjeda...  Zadovoljan sam jako. Čast mi je biti ovdje, a pogotovo biti pobjednik Kampa 2016. Inovativni sustav smart parkinga rješava probem prometnog kolapsa koji je posljedica traženja parkinga u svakom gradu. Uzmimo u obzir da u prosjeku osoba koja traži parking izgubi 21 minutu. To je problem koji uzrokuje puno veće stvari od samog nepronalaska parkinga.

Nagradu pobjedniku predali su prošlogodišnji pobjednici Poduzetničkog kampa Josip Lažeta (Chain Technology) i Jakša Vidović, danas uspješni poduzetnici.

Drugo i treće mjesto za informacijski oblak i inovativno kućište računala


Drugo mjesto osvojila je ideja Informacijskog sustava u oblaku koju je osmislio Bruno Ziterbart. Informacijski sustav pruža tvrtkama uvid u klijente, termine i usluge koje pružaju, što im pojednostavljuje kreiranje efikasnog rasporeda koji odgovara njima i njihovim klijentima.

Na trećem je mjestu ideja Tonija Šegvića i Paška Peljića sa svojom idejom Kućište Erebus. Erebus je inovativna ideja računalnog kućišta koja ima jedinstvenu mogućnost koju druga kućišta nemaju, a to je mogućnost proširivanja svojih dimenzija u duljinu radi podržavanja mnogih računalnih komponenti.

Nagrada za promicanje poduzetništva među mladima


Renomirani predavač Kampa, Scott L. Steward uručio je i od ove godine uvedenu nagradu Level Up mladim sudionicima iz Metkovića, srednjoškolcima Boži Jovanoviću Bartuloviću i Ivanu Pavloviću. Dodijeljena im je jer se upravo njihovom prijavom na Kamp ostvario jedan od njegovih važnih ciljeva - promicanje svijesti o važnosti poduzetnistva kod mladih.

Svrha je Poduzetničkog kampa promicanje poduzetništva i obrta, kao i upoznavanje svih sadašnjih i budućih poduzetnika s mogućnostima i prilikama, ali i prijetnjama i opasnostima poduzetništva.