Mali bračni zločini u HNK

24_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: HNK Split / Press
Mali bračni zločini u HNK

Predstava Mali bračni zločini, u režiji Trpimira Jurkića i u kojoj igraju Andrea Mladinić i Mijo Jurišić, premijerno će se izvesti 1. travnja u splitskom HNK.

Hrvatsko narodno kazalište Split pripremilo je novu predstavu za sve ljubitelje drame - Mali bračni zločini koja će se premijerno izvesti na Sceni 55 u petak 1. travnja.

Predstavu je režirao Trpimir Jurkić, a u njoj igraju Andrea Mladinić i Mijo Jurišić. Autor ove duo drame, Éric-Emmanuel Schmitt, radnju predstave stvorio je na temelju odnosa između dvoje supružnika. Jules, koji zbog udarca u glavu doživi amneziju, vraća se iz bolnice, a njegova supruga Liz pokušava mu pomoći da se sjeti svog života. No, radi li se uistinu o amneziji? U toj psihološkoj igri istine i laži supružnici preispituju petnaest godina svojega braka, svoju ljubav ili ono što je od nje ostalo.

Éric-Emmanuel Schmitt jedan je od najčitanijih i najizvođenijih francuskih autora u svijetu posljednja dva desetljeća. Knjige su mu prevedene na 43 jezika, a drame se izvode u više od 50 zemalja svijeta. O Malim bračnim zločinima, komadu objavljenom 2004. sam je napisao kako nikad nije shvatio pripada li žanru komedije ili tragedije.

Rezervacija ulaznica i raspored igranja predstave mogu se naći na hnk-split.hr.