Kuzma i Shaka Zulu vratili ljeto

01_09_2014 / 11:34h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Kuzma i Shaka Zulu vratili ljeto

- Ovde u Splitu van lito nema kraja - i iako bi publika željela da ni ovaj koncert u O'Hari nema kraj, on je završio nakon dvosatnog nastupa pjesmama Najljepše oči Trogira i Di ćemo večeras, uz još jednu zahvalu: - Nemamo nikakvu reklamu, ali imamo vas!

Ljetni program koncerata u splitskom klubu O'Hara zaokružen je koncertom Kuzme i Shake Zulua, dvojca kojem ljeto traje cijelu godinu. Nastup predviđen za 23 h počeo je nekoliko minuta prije 1 h.

- Neki kažu da je kraj lita – ironično su uveli u prvu pjesmu Laži sve, a zagrijavanju publike doprinijela je Lipo je more. Odgovor na pitanje Di ćemo večeras?, znao je zavidan broj ljudi koji im se pridružio u pjesmi. Prepun gornji kat kluba rasplesao se na hitove Everybody (Gori trava zelena), Retardi sa Fejsa, Noćas su pederi u điru, a Kuzma i Shaka Zulu svako su malo napominjali da je ljeto tek počelo. - Idemo, partijaneri! - pozdravili su posebno publiku s Visa, a zatim i onu iz Zagreba najavljujući derbi. Nakon pjesme Neću sladoled izjavili su ljubav vjernoj publici: - Jedan je život, vole vas vaši Kuzma i Shaka Zulu. Sad slijedi jedna reperska pjesma nastala prije pun k… godina - nakon čega je Jedna mala Iva podsjetila zašto je toliko popularna. - Nema do lita ljudi! Ovo lito je bilo malo u k…, Ali, eto, tek sad počinje - uveli su u Lito ide mala. Poznati po svojim specifičnim stihovima, naglasili su da su zabranjeni na većini radijskih postaja te da su upravo publika i ovakvi koncerti ono što ih gura naprijed, stoga su se i zahvalili svojim fanovima najavljujući prvu pjesmu sa svog prvog albuma U mojoj ulici.

Idemo na more podsjetila je na vječno ljeto i razbibrigu, na koju su ukazali riječima - Alo, puknuta ekipa; ne j… nikoga - nakon koje je slijedila Niko nikoga ne j….
Nastup se nastavio uz Eo eo, koja je posebno razveselila publiku svojim duhovitim i ironičnim stihovima, što su i sami primijetili: - J…, kako ste večeras udreni u glavu!, nakon čega je uslijedilo skidanje majice uz pjesmu Zaspala na suncu, na oduševljenje prisutnih, koje su pojačali čuđenjem što je tolika brojna publika platila svoje ulaznice za njihov koncert 35 kn.

Zaredale su se Dvi, tri tunje; Vozimo se, vozimo i Budi mlad, budi lud; a zatim su Sidin na zidiću i U vrelim ljetnim danima podsjetili još jednom na vječno ljeto. Ako netko od nazočnih već nije na Zaljubi se ti, sigurno se zaljubio u ovaj vedri dvojac kad je vrhunac koncerta obilježio pjesmama Puknuta ekipa, Ruke gore, Prva liga te nezaobilaznom Majstori sa mora. Naloži do kraja najavljivala je da se koncert bliži kraju Kuzma i Shaka Zulu da su ostali bez zraka, no publika se jednostavno nije mogla odvojiti od njih, baš kao što se teško odvajamo od samoga ljeta. Popij pivu označila je kraj nastupa, uz zahvalu publici, no pokušaj odlaska s pozornice prekinuli su neumorni fanovi te su još jednom slijedile Eo, eo, U mojoj ulici, Vozimo se, vozimo.
- Ovde u Splitu van lito nema kraja - i iako bi publika željela da ni ovaj koncert nema kraj, on je završio nakon dvosatnog nastupa pjesmama Najljepše oči Trogira i Di ćemo večeras, uz još jednu zahvalu: - Nemamo nikakvu reklamu, ali imamo vas!