Ljetno kazalište GKL-a

29_06_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Gradsko kazalište lutaka Split
Ljetno kazalište GKL-a

Gradsko kazalište lutaka organiziran još jedno Ljetno kazalište za djecu od 2. do 7. srpnja. Osim predstava, u suradnji s Pomorskim muzejom i Galerijom umjetnina održavat će se i radionice.

Već petu godinu zaredom, na samom kraju sezone, Gradsko kazalište lutaka Split organizira „Ljetno kazalište za djecu“ - mali festival umjetnosti i kulture za najmlađe.  Ovogodišnji program GKL Split organizira u suradnji s Pomorskim muzejom i Galerijom umjetnina u kojima će se održavati radionice.

Na sceni GKL-a bit će izvedeno ukupno pet predstava, od kojih tri naslova domaćina i dva gostujuća. Prvog dana igrat će ovosezonska hit predstava GKL-a „Stonoga Goga“, autorice Andrijane Grgičević i u režiji Renate Carole Gatice i Maje Katić, iz Teatra Poco Loco, koproducenta
predstave. Bit će to čak 85. izvedba od premijere u listopadu prošle godine!

Prvi put u sklopu ljetne revije najavit ćemo prvu premijeru nadolazeće sezone i to otvorenom probom. Riječ je o predstavi „Moj razred 2.b“, prema tekstu i u režiji Jelene Kovačić i Anice Tomić, koju ćemo premijerno izvesti 22. rujna. Nakon kultne predstave „Did i repa“, ovjenčane
nagradama na festivalima u zemlji i inozemstvu, dvojac Tomić-Kovačić u GKL-u Split potpisuje drugi dio zamišljene trilogije posvećene djetinjstvima. Predstava je u završnoj fazi i do jeseni će se još „brusiti“, a probnu izvedbu iskoristit ćemo za najavu nove sezone i razgovor s publikom nakon izvedbe. Ulaznice su besplatne, ali ih je potrebno unaprijed rezervirati.

U četvrtak, 5. srpnja, na programu je „Grga Čvarak“, prema pjesmi Ratka Zvrka i u režiji Darija Harjačeka. I Grga Čvarak je u protekloj sezoni rušio rekorde gledanosti – od premijere u ožujku izveden je čak 45 puta, a za jesen je planiran još jedan ciklus izvedbi.

Od gostujućih predstava nastupit će dva kazališta nezavisne scene. Teatar Poco Loco izvest će pravi koncert za najmlađe, pod nazivom „Pjeva mi se pjesma“, glazbeno-scensku izvedbu koja je oduševila djecu i odrasle na zatvaranju ovogodišnjeg Malog Marulića pa smo je odlučili ponovo pozvati. Ovogodišnje Ljetno kazalište zatvorit će predstava „Šumastikus,“ autorski projekt Sanje Milardović i Petra Cvirna, u produkciji umjetničke organizacije TeatruM.

Kao i proteklih godina, ljetni je program obogaćen izložbama i radionicama za djecu. U suradnji s Hrvatskim pomorskim muzejom Split bit će održane radionice „More, amfore, brodovi...“ i „RibOlovka“, a u Galeriji umjetnina kreativne radionice– „Izrada lutke“ i „Izrada makete scene“.

PROGRAM

Predstave:
Pon, 2.7. Andrijana Grgičević: STONOGA GOGA, Gradsko kazalište lutaka Split
Uto, 3.7. Jelena Kovačić i Anica Tomić: MOJ RAZRED 2.B , Gradsko kazalište lutaka Split (generalna proba)

Čet, 5.7. Ratko Zvrko: GRGA ČVARAK, Gradsko kazalište lutaka Split
Pet, 6.7. Orkestra Pocaloca: PJEVA MI SE PJESMA, Teatar Poco Loco
Sub, 7.7. Autorski projekt Sanje Milardović i Petra Cvirna: ŠUMASTIKUS, Umjetnička organizacija TeatruM

Cijena ulaznice je 25,00 kuna, osim za probu „Moj razred 2.b“ za koju se ulaznice ne naplaćuju
ali ih je potrebno rezervirati.

Radionice:
Pon, 2.7. MORE, AMFORE, BRODOVI..., Hrvatski pomorski muzej Split
Utorak, 3.7. RIBOLOVKA, Hrvatski pomorski muzej Split
Srijeda, 4.7. KREATIVNA RADIONICA – IZRADA LUTKE, Galerija umjetnina
Četvrtak, 5.7. KREATIVNA RADIONICA – IZRADA MAKETE SCENE, Galerija umjetnina.

Sve radionice počinju u 10 sati, cijena radionice je 10,00 kn, a namijenjene su djeci različitih uzrasta.

Više informacija o programu i rezervaciji ulaznica potražite na www.gkl-split.hr.