Likovni natječaj HSK-a

01_06_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: HSK
Likovni natječaj HSK-a

Hrvatski sabor kulture otvorio je likovni natječaj za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta. Na natječaj se ne mogu prijaviti akademski obrazovani umjetnici.

Hrvatski sabor kulture otvorio je likovni natječaj za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koji će ove godine zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom po prvi puta biti održani u online izdanju. Na natječaj se do 5. srpnja 2020. primaju fotografije crteža i slika, te fotografije manjih skulptura i primijenjenih radova (keramika i sl.) u slobodnoj temi.

Cilj Susreta je stimuliranje likovnog stvaralaštva, podržavanje i poticanje različitih afiniteta i načina likovnoga izražavanja izvornih, zavičajnih, amaterskih i neprofesionalnih likovnih stvaralaca, stimulacija i razvoj umjetničkog izražavanja i kreativnog stvaranja, te prezentacija najboljih dostignuća amaterskog likovnog stvaralaštva.

Na sudjelovanje u natječaju pozvani su likovni stvaratelji - članovi neprofesionalnih likovnih udruga/sekcija i samostalni neprofesionalni likovni stvaratelji. Na natječaj se ne mogu prijaviti akademski obrazovani umjetnici - slikari, kipari i primijenjeni umjetnici koji su završili visoku umjetničku obrazovnu ustanovu iz likovnog područja.

Više informacija objavljeno je na webu Hrvatskog sabora kulture.