Krcato Kvizanje u Zoni

15_04_2012 / 23:30h  |  Autor: Duje Mogić
Krcato Kvizanje u Zoni

Rekordna posjećenost od osam ekipa i najmlađa natjecateljica Kvizanja stara 3,5 godine obilježili su Čistu srijedu u Info zoni. Novo Kvizanje je 18. travnja, posljednja je to šansa za bukiranje mjesta u superfinalu!

Rekordna posjećenost od osam ekipa i najmlađa natjecateljica Kvizanja stara 3,5 godine (čime je nakon pomicanja gornje dobne granice sa 30 na 35 godina, pomaknuta i ona donja sa 15 na 3,5) obilježili su Čistu srijedu u Info zoni. Znatiželjnici su zauzeli sve raspoložive stolice u iščekivanju novih pitanja, a bilo je i bivših pobjednika koji su kibicirali potencijalne suparnike u superfinalu. Sve u svemu, prostor Zone bio je dupkom pun.

U kvalifikacijama su bila dva pitanja sa po jednim točnim odgovorom te samo dva stopostotno riješena. Svi su znali da je Cat Stevens 70ih promijenio ime u Yusuf Islam i da je zubna caklina najtvrđa supstanca ljudskog tijela. Da je najsjajnija zvijezda noćnog neba Sirijus dio zviježđa Velikog psa znala je Besa sa najmlađom natjecateljicom, a da desetoboj započinje utrkom na 100m znala je ekipa Tri praščića. Spomenuta Tri praščića, sudionici prošlogodišnjeg superfinala, umalo su izjednačili rekord Kvizanja po broju točnih odgovora u kvalifikacijama, imali su 20, nedostajao im je tek jedan za izjednačenje rekorda. S takvim skorom su se dakako plasirali u finale gdje im je otpor predstavljala ekipa pod imenom Bajame.

Iako je već bilo spremno dodatno pitanje, finale je završilo bez očekivanog izjednačenja - teniskim rezultatom 6:4. Tri praščića su dominatno riješila stvar u svoju korist i skrštenih ruku čekaju superfinale. Poklone sponzora Kvizanja u Zoni, Profila i Frakture, zadovoljno su odnijeli sa sobom.

Novo Kvizanje je u srijedu, 18. travnja, posljednja je to šansa za bukiranje mjesta u superfinalu gdje se natječu samo oni sa pozivnicom zasluženim kroz kvalifikacije. Stoga, prijave šaljite na [email protected] čim prije.