Angažirali se prvaci Kvizanja

Angažirali se prvaci Kvizanja

Treće Kvizanje je okrenulo bovu, još su dvije runde za popunjavanje mjesta u velikom superfinalu. Napokon su se angažirali aktualni prvaci i u punom sastavu krenuli krčiti put ka obrani naslova prvaka.

Treće Kvizanje je okrenulo bovu, još su dvije runde za popunjavanje mjesta u velikom superfinalu 02. svibnja kada će se dogoditi sraz najuspješnijih ekipa tekuće sezone.

Prošlu srijedu izostala je puna dvorana natjecatelja iako je bilo prijavljeno maksimalnih osam ekipa. Novost je i da od ove runde pitanja više ne čita Luka, nego to jednako razgovijetno i bez akcenta čini podjednako atraktivna Marija. Napokon su se angažirali aktualni prvaci i u punom sastavu krenuli krčiti put ka obrani naslova prvaka. U finale su došli sa kvalifikacijskim bodom više od drugoplasiranih debitanata La pichule.

Kroz kvalifikacije se bilo teško probiti jer je proljetna slabost uzela svoj danak u koncentraciji i dala prva dva pitanja u sezoni na koja nije bilo nijednog točnog odgovora. Tu čast su zaslužila pitanja: kojem je Hrvatu Johan Strauss stariji posvetio jedan od svojih valcera (banu Jelačiću) te kako se zove sljedeća faza zvjezdanog života Sunca kada ono potroši sav helij u svojoj jezgri (crveni div). A ono što su svi prisutni znali je: najveće jezero na svijetu, tko je osnovao Petru u Jordanu te koja je bila svrha putovanja broda Bounty. Valja napomenuti da statistika ovog puta nije skroz vjerodostojna jer je jedna od ekipa ponijela sa sobom papir za rješavanje.

U finalu je inspirirana La pichula pokazala zavidnu razinu znanja izborivši produžetke i natjeravši autora pitanja na smišljanje dodatnog pitanja procjene za definiranje pobjednika. Bliže točnom odgovoru bili su prvaci Pepo Puch, a poražena ekipa će se pojaviti u sljedećem Kvizanju kao favoriti.

Novo Kvizanje na rasporedu je ponovno u srijedu parnog datuma 04.04.2012. u neparnu uru - 19h, prijavite se (i odjavite) na ana@infozona.hr!

Info zona Facebook