Kvizanje: Plavca bez nagrade

02_03_2012 / 02:48h  |  Autor: Duje Mogić
Kvizanje: Plavca bez nagrade

U prostoru Zone prošlu srijedu natiskalo se rekordnih osam ekipa i spremno otpočelo utrku za pobjednika druge sezone Kvizanja u Zoni. Momci i cure okupljeni oko Tri Deca Točenog i ostavili su dečke iz Plavca bez nagrade...

U prostoru Zone prošlu srijedu natiskalo se rekordnih osam ekipa i spremno otpočelo utrku za pobjednika druge sezone Kvizanja u Zoni. Uz stare poznanike od prošle sezone našlo se tu i novih lica koje je voditelj Luka Roki ovlaš upoznao s propozicijama kviza i bez suvišne priče ih ubacio u natjecateljski žrvanj.

Predstavljena je nova rubrika Prekjučer, Jučer, Danas u kojoj će se nalaziti pitanje o događajima koji su se u prošlosti dogodili na dan kviza. Također, budući da je godina Olimpijskih igara pitanja sportske tematike su zastupljenija no inače.

Svi, i stari i novi, su se u prvom dijelu s ponuđenim odgovorima vrlo dobro snašli pa nijedno pitanje u tom dijelu natjecanja nije ostalo bez barem jednog točnog odgovora. Dva pitanja koja su izazvala najviše glavobolje i polučila samo jedan točan odgovor su: što ćete dobiti ako u Španjolskoj naručite tortillu te što znači riječ Pula - bocvanska nacionalna valuta i nacionalni pozdrav - a znači kiša! Točne odgovore na oba pitanja je dala dvočlana ekipa Tri Praščića i zajedno s ekipama Tri Deca Točenog i Plavca ušla u finale.

Bespoštedna borba u finalu bez ponuđenih odgovora je donijela izjednačenje na koje nitko nije bio pripremljen pa je iz rukava izvučeno dodatno pitanje procjene koje su u sridu pogodili momci i cure okupljeni oko Tri Deca Točenog i ostavili dečke iz Plavca bez nagrade. Pobjednici su kući odnijeli dvije Profilove knjige te čak šest knjiga koje poklanja Fraktura. Riječ je o naslovima za književne sladokusce, a to su redom: Ispričat ću ti priču - autora Jorgea Bucaya, Sjena vjetra i Marina - oba naslova potpisuje Carlos Ruiz Zafon te trilogija Stiega Larssona koju ne treba posebno predstavljati.

Jedno mjesto u superfinalu je zauzeto, druga ekipa će im pridružiti već 07. ožujka pa se svakako na vrijeme prijavite na [email protected].