Kvizanje na Knjizu

25_09_2014 / 11:11h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Martina Vuković, arhiv
Kvizanje na Knjizu

U pet hrvatskih gradova, Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu u sezoni 2014/15. održavat će se jednom mjesečno književni kviz - Knjiz! Krenule su prijave za rujansko izdanje.

 U organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH u Hrvatskoj se u sezoni 2014/15. održava književni kviz - Knjiz. Knjiz je pokrenut s idejom obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj a održavat će jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova - Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.

Prvo kolo Knjiza na rasporedu je u mjesecu rujnu a održava se 26. rujna u zagrebačkom Potepuh baru u 20 h i u Rijeci u Klubu mladih Rijeka u isto vrijeme. Knjiz će se 29. rujna održati u šibenskom Azimutu u 20 h te u osječkom Barcelona pubu u 20 h, a u Splitu će se knjizanje održati 30. rujna u Le Mondeu u 20 h.

Za svaku rundu Knjiza osigurane su nagrade - naravno knjige, a pokrovitelji su hrvatski nakladnici. Pokrovitelj rujanskog izdanja Knjiza je izdavačka kuća V.B.Z., koja je pobjedničkim ekipama Knjiza osigurala knjige niza domaćih autora, a organizatori najavljuju i putovanje u Prag kao jednu od budućih nagrada - 

Knjiz će se jednom mjesečno odvijati u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu po uzoru na poznati format pub kviza. Za Knjiz se prijavljuju natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Svi zainteresirani za sudjelovanje u Knjizu prijavu sudjelovanja mogu poslati na: [email protected].