Kurs poziva pisce i prevoditelje

24_10_2014 / 09:49h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Udruga Kurs
Kurs poziva pisce i prevoditelje

Udruga Kurs osigurala je stipendije za autore i prevodioce u 2015. godini i smještaj u gradu Splitu. Na prijavu su pozvani književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe.

Uz partnere u projektu - europsku mrežu Traduki , Ministarstvo Kulture RH , Splitsko-dalmatinsku županiju i Grad Splita - Udruga Kurs osigurala je stipendije za autore i prevodioce u 2015. godini i smještaj u gradu Splitu.

Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga imat će predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama. Stipendist ima obvezu ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem dijelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge Kurs.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada, u trajanju od četiri tjedna, i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.

Termini su boravka veljača, ožujak, travanj, svibanj,lipanj, srpanj, kolovoz,rujan, listopad, studeni, prosinac u 2015.godini. a na prijavu su pozvani književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe.

Prijava mora sadržavati curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom), punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa), popis objavljenih djela, kratak opis planova rada u Splitu, pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Prijavu je potrebno poslati na Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska
ili na e-mail adresu:[email protected] i [email protected].

Pokretanjem rezidencijalnog programa Marko Marulić i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

Rok za prijavu: 15. studenog 2014.