Kultura solidarnosti

09_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Solidarna
Kultura solidarnosti

Tribina Solidarnost počinje susretom zamišljena je kao razgovor s građanima o tome kako graditi kulturu solidarnosti gdje sami građani svojim donacijama direktno pokreću društvo.

Proteklih godinu dana svjedočimo mnoštvu atraktivnih i uspješnih donatorskih kampanji koje niču iz civilnog društva: Croatia Makers uvodi naše škole u 21. stoljeće robotike i znanosti; građani su omogućili pokretanje Buba Bara u Vinkovcima; kampanjom Ili jesmo ili nismo navijači Hajduka otkupili su dio dionica voljenog kluba; tisuće građana pružilo je podršku izbjeglicama putem kampanje Are You Syrious; pokrenuta je Solidarna, prva domaća zaklada za ljudska prava... Događa li se u Hrvatskoj građanska donatorska revolucija?

Ovog petka u Gradskoj knjižnici Marka Marulića s početkom u 18 sati održava se javna tribina Solidarnost počinje susretom na kojoj će se razgovarati o tome kako graditi kulturu solidarnosti u kojoj sami građani, svojim donacijama u novcu, vremenu i znanju, direktno pokreću društvene promjene. 

U uvodom dijelu Ivan Blažević iz zaklade Solidarna predstavit će primjere aktivnosti kao što su one nabrojane na početku teksta te će predstaviti aktivosti zaklade Solidarna; Đordana Barbarić (udruga MosT) prikazat će (ne)vidljiv utjecaj aktivnosti koje MosT provodi na promjene u zajednici; Darko Čop (Info zona) izložit će svoje poglede o kulturi solidarnosti i izazovima razvoja domaće filantropije.

Svi zainteresirani građani i građanke su dobrodošli - solidarnost počinje susretom!