Tina je skuhala za finale!

01_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: METRO Junior Top Chef / Press
Tina je skuhala za finale!

Sučeljavanje mladih kuhara u sklopu projekta METRO Junior Top Chef održano je 1. ožujka u restoranu Kukuriku u Kastvu. Među tri mlada kuhara koji su impresionirali žiri i ušli u finale projekta je i splitska maturantica Tina Đerek.

Sučeljavanje mladih kuhara u sklopu projekta METRO Junior Top Chef održano je 1. ožujka u restoranu Kukuriku u Kastvu. Među tri mlada kuhara koji su impresionirali žiri i ušli u finale projekta je i Tina Đerek, maturantica splitske Turističko-ugostiteljske škole.

Mentor Nenad Kukurin, uz podršku Marinka Blečića i Helene Lončar iz METRO-a, odlučio je da uz Tinu, mjesto u finalu projekta edukacije mladih kuhara zaslužuju i Marin Dvorinčić iz Opatije i Filip Gunjača iz Pule. Finalisti će sudjelovati u trodnevnoj edukaciji pod vodstvom mentora u kulinarskom institutu Kul IN u Sisku.

- Počašćen sam pozivom da budem mentor mladim kuharima u projektu METRO Junior Top Chef jer sam uvjeren da upravo ovakvim projektima potičemo razvoj mladih ljudi i dajemo im šansu da se s vremenom izgrade u prave profesionalce. S obzirom na vrlo kratko vrijeme koje su imali na raspolaganju i početne probleme s filetiranjem brancina, vrlo sam zadovoljan s konačnim rezultatom - izjavio je Nenad Kukurin, glavni kuhar i vlasnik hotela Kukuriku te mentor u projektu.

Marin Dvorinčić, Filip Gunjača i Tina Đerek pridružit će se trojici finalista koji su bili najbolji na sučeljavanju u Zagrebu te će sudjelovati u trodnevnoj edukaciji pod vodstvom Nenada Kukurina, Ante Udovičića i Maria Mihelja.

U finalu u travnju kandidati će dobiti namirnice i jelo koje moraju pripremiti, a najbolji će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN koji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara, dok će tri najbolja kandidata otputovati na prestižno kulinarsko natjecanje Bocuse d'Or koje se održava u Budimpešti.