Kroz bolonju i prašumu

29_05_2014 / 11:12h  |  Autor: I. Z.
Kroz bolonju i prašumu

U posljednjem ovosezonskom izdanju prašumarke će predstaviti tjedan FESB-a, štrajk profesora, a čut će se i informacije o praksi u Nantesu te studiju i životu u Brnu

 S posljednjim svibanjskim četvrtkom stiglo je i posljednje ovosezonsko izdanje emisije Kroz bolonju i prašumu. Unatoč pravim ljetnim temperaturama prašumarke su prošetale asfaltnom džunglom u potrazi za zanimljivim pričama.

Posjetile su tjedan FESB-a i razgovarale s Natašom Munitić iz udruge DUMP koja i ove godine organizira besplatni ciklus predavanja.

Uspostavit će se telefonska veza s dislociranom prašumarkom Mateom Klarić i poslušat će se njena iskustva prakse u dalekom Nantesu, a Pinija Poljaković će prenijeti iskustvo iz prve ruke o studiju i životu u Brnu.

Profesori su najavili štrajk pa nisu preskočile ni tu tematiku; raspitale su se koliko su splitski studenti upoznati s najavljenim štrajkom i razlozima za isti.

Ovo su tek neke od delicija koje su pripremile; ostatak otkrivaju u isto vrijeme na istom mjestu – četvrtkom od 20:05 na valovima Radio Splita, a mogu se pratiti i na linku.