Kroz bolonju i prašumu

22_05_2014 / 10:31h  |  Autor: I. Z.
Kroz bolonju i prašumu

Ovog četvrtka prašumarke donose razgovore s nekima od onih koji su pokrenuli pomoć poplavljenim područjima. No, prašumarke su bile i na smotri hrvatskog znakovnog jezika, na simuliranom suđenju, a razgovarale su i s jednom mladom dizajnericom...

 Već i ptičice na granama znaju da sa svakim četvrtkom prašumarke dolaze u eter i donose svježe informacije, zanimljivosti i dobru glazbu.

Iz nedavne prirodne katastrofe isplivala je ljudska dobrota i mnoštvo malih ruku složilo se u humanitarnim akcijama koje proviruju iza svakog ugla. Aktivisti i brojni volonteri iz sata u sat dokazuju kako onaj mehanizam koji nas tjera na akciju i solidarnost nije zakazao sada kada je najpotrebniji. Tako su i u Splitu pokrenute brojne akcije kojima se skupljaju (doslovno) tone potrebnih namirnica, higijenskih potrepština i odjeće za obitelji pogođene brojnim poplavama. Prašumarke su razgovarale s nekima od aktivnih pojedinaca koji su odlučili pokrenuti stvari i poslati pomoć u pravom smjeru - s Dijanom Fulgosi i Nadom Nigojević, predstavnicima kluba Rotaract Split i Marinom Keršićem.

U ponedjeljak je održana smotra hrvatskog znakovnog jezika, gdje su splitski polaznici tečaja imali priliku pokazati što su naučili u protekloj akademskoj godini. Razgovor je vođen sa Slavkom Muštrom, voditeljem tečaja hrvatskog znakovnog jezika, kao i s nekoliko polaznica tečaja.

Studenti iz udruge Studenti za studente ne odmaraju; ovog su tjedna pripremili zanimljivu trodnevnu radionicu za lakše zaposlenje. U emisiji možete saznati kako su upoznali studente s najvažnijim adutima u borbi za posao, kao što su pisanje životopisa, motivacijskog pisma, molbe, poslovnog pisma/e-maila te neverbalna komunikacija.

Svježe diplomirana mlada modna dizajnerica splitskih korijena Ana Bogdan s prašumarkama je podijelila dojmove nakon što je odnijela pobjedu na natjecanju Lift by Perwoll i tako osvojila mjesto na pisti nadolazećeg Fashion.hr-a.

Moot Court Croatia 2014., natjecanje u obliku simuliranog suđenja na kojem se rješava hipotetski pravni slučaj, uspješno je završeno. Emisija donosi razgovor s Tonijem Marinkovićem, članom pobjedničkog tima s Pravnog fakulteta.
U znanstvenim minutama čut će se vrijedne informacije o onome što muči cijelu regiju posljednjih dana; saznajte više o prirodnim katastrofama, zaštiti od poplava, najugroženijim područjima, kao i o opasnostima koje vrebaju kada se voda jednom povuče.

Emisiju Kroz bolonju i prašumu slušajte četvrtkom nakon 20 sati - na radiju ili na linku!